INSTITUCIONS CULTURALS
Cultura 21/02/2012

Oriol Pérez Treviño, forçat a cessar com a director de L'Auditori

El Consorci de L'Auditori va forçar ahir la renúncia d'Oriol Pérez Treviño com a director general de L'Auditori. La causa és "un ús indegut de les seves potestats en l'administració de fons públics".

2 min
Oriol Pérez Treviño, al mes de setembre, quan va assumir el càrrec de director general de L'Auditori.

X.C. / BARCELONA.Oriol Pérez Treviño no ha arribat a complir set mesos al capdavant de L'Auditori de Barcelona, el càrrec que ocupava oficialment des del setembre del 2011. Ahir va ser obligat a presentar la seva renúncia com a director general, després que el Consorci de L'Auditori i l'Orquestra, format pel departament de Cultura de la Generalitat i l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), hagués "constatat un ús indegut de les seves potestats com a director general pel que fa a l'administració de fons públics", segons va informar ahir L'Auditori mitjançant un comunicat.

Fonts pròximes al Consorci de L'Auditori consultades per l'ARA van explicar que suposadament Pérez Treviño havia fet un ús indegut d'unes targetes de crèdit, però no van especificar la quantitat de diners, que de tota manera seran retornats. Sempre segons les mateixes fonts, no es tracta d'un cas comparable al que va protagonitzar Fèlix Millet al Palau de la Música.

Pèrdua de confiança

El Consorci ha volgut actuar amb contundència davant la pèrdua de confiança en Pérez Treviño motivada per aquest suposat ús indegut de fons públics lligats a unes targetes de crèdit dependents de L'Auditori. L'ARA es va intentar posar en contacte amb Pérez Treviño per conèixer la seva versió dels fets, però no va obtenir cap resposta.

El Consorci de L'Auditori i l'Orquestra va obrir ahir un expedient informatiu per aclarir els fets. En els pròxims dies es convocarà un consell d'administració per prendre les decisions oportunes en relació a la substitució del director.

Oriol Pérez Treviño (Manresa, 1972) va assumir el càrrec de director general de L'Auditori l'1 de setembre de l'any passat, després de ser proposat per les dues institucions que formen el Consorci, el departament de Cultura de la Generalitat i l'Institut de Cultura de Barcelona. Pérez Treviño va substituir Joan Oller, que va deixar deixar L'Auditori per anar a dirigir el Palau de la Música. Les dues administracions van arribar a l'acord per escollir Pérez Treviño després d'estudiar les 29 candidatures que s'havien presentat a un concurs públic per a la selecció del càrrec que un jurat internacional havia declarat desert.

El primer que va fer Pérez Treviño com a director general de L'Auditori va ser rebaixar-se el sou: de 95.000 a 80.000 euros anuals. A finals de setembre, Pérez Treviño va explicar que L'Auditori estava en una "delicada situació econòmica". També va afirmar que L'Auditori patiria una important reducció de pressupost, com a resultat no només del descens de la inversió pública sinó també de la reducció dels ingressos per patrocini i de la rebaixa de l'aportació pública. Recentment, Pérez Treviño va dir que L'Auditori tenia "un problema estructural".

stats