Cultura 24/01/2012

Apliquen un ERO a l'Orquestra de Cambra de l'Empordà

Els músics de l'orquestra deixaran de cobrar per assajar i només faran concerts. La mesura serà aplicada durant un any i també afecta a la contractació d'altres músics per a concerts puntuals

Acn
2 min

FigueresEls músics de l'Orquestra de Cambra de l'Empordà ja no cobraran per assajar i només faran concerts. Dilluns es va signar un acord que redueix un 70% la jornada laboral a la desena de músics de l'orquestra, que passaran de 40 a 12 hores setmanals. L'ERO té una vigència d'un any i també afecta a les contractacions d'altres músics per a concerts puntuals de l'orquestra, que es deixaran de fer. La formació està gestionada per una fundació formada per la Generalitat, la Diputació de Girona, els consells comarcals de l'Alt i el Baix Empordà i l'Ajuntament de Figueres.

L'endarreriment en el pagament de subvencions -que són la principal font d'ingrés de l'orquestra- ha forçat aquest expedient. "Moltes actuacions de l'orquestra també eren per ajuntaments i administracions públiques, i encara no les han cobrat", ha explicat el responsable de la federació de Serveis de la UGT a Girona, Joan Josep Morales, que també ha destacat que aquest ERO ve provocat per les "retallades" que està aplicant el Govern també en matèria de cultura. Les negociacions s'han allargat des de finals del 2011 i, segons ha destacat el responsable sindical, han aconseguit millorar les condicions per als treballadors. Per una banda, els músics conserven el 100% de les pagues extres i també tindran un mínim de 20 dies de vacances, malgrat no les arribin a cotitzar senceres.

L'Orquestra de Cambra de l'Empordà es va crear el 1989 i des de llavors ha destacat com una de les formacions de més prestigi de Catalunya. L'any 1992 la Generalitat de Catalunya li va concedir el Premi Nacional de Música en la categoria de música clàssica, ha enregistrat 14 discos, ha realitzat enregistraments per a RNE, Catalunya Ràdio, Catalunya Música i per a TV3. En els seus més de 20 anys d'història, aquesta orquestra ha actuat a 42 països dels cinc continents i ha realitzat més de 2400 concerts.

stats