Cultura 02/05/2012

Dolby relleva Kodak al teatre dels Oscars

L'empresa fotogràfica es va declarar en fallida el gener passat, i el febrer va demanar dissoldre el contracte amb la immobiliària propietària del famós auditori on se celebra la gala del cinema

Agències
2 min
El teatre Kodak es dirà, a partir d'ara, Dolby / AFP

Los ÁngelesL'empresa Dolby Laboratories, coneguda per la seva tecnologia de sonorització, substituirà Kodak com a patrocinadora del famós teatre de Hollywood on se celebra anualment el lliurament dels premis Oscar, segons ha informat la companyia aquest dimarts en un comunicat.

Dolby ha tancat un acord amb la immobiliària CIM Group, propietària de l'auditori, per encarregar-se del manteniment i les millores de les instal·lacions, que passaran a denominar-se oficialment teatre Dolby.

El contracte tindrà una durada de 20 anys i entrarà en vigor aquest estiu.

Paral·lelament, CIM Group i l'Acadèmia de Hollywood, entitat que concedeix els Oscars, han acordat ampliar el conveni pel mateix període, per tal de garantir que les estatuetes del cinema se seguiran lliurant al mateix teatre fins al 2033.

Kodak, en fallida econòmica

Des del 2002, la gala dels Oscars s'ha celebrat al teatre de Hollywood propietat de CIM Group, que va adquirir el nom de Kodak des que va obrir les portes el novembre de 2001 i fins al passat mes de gener, quan la coneguda empresa fotogràfica va demanar la dissolució del contracte amb la immobiliària per problemes econòmics.

Kodak havia acordat pagar 3,6 milions de dòlars (2,7 milions d'euros) anuals durant dues dècades per associar la seva marca al teatre.

El 19 de gener, Kodak es va acollir al capítol 11 de la llei de bancarrota nord-americana, i el 15 de febrer un tribunal novaiorquès va autoritzar que la companyia trenqués el compromís de patrocini amb CIM Group.

La situació va fer que l'última cerimònia dels Oscars, el passat 26 de febrer, se celebrés oficialment al teatre sense nom del complex comercial Hollywood & Highland, que és on es troba el l'emblemàtic l'auditori.

La incertesa sobre el futur del teatre va coincidir amb les negociacions entre l'Acadèmia de Hollywood i CIM Group per estudiar la possibilitat que els premis se seguissin lliurant en aquest recinte més enllà del 2013. L'Acadèmia de Hollywood tenia propostes per traslladar la cerimònia al centre de la ciutat de Los Angeles.

Dolby es va comprometre a renovar el teatre amb la tecnologia de so més puntera, Dolby Atmos, i a continuar millorant les instal·lacions de cara al futur.

stats