FOTOGRAFIA
Cultura 10/05/2012

Fotografies de Warhol, Madoz o Capa es podran veure a PhotoEspaña 2012

Madrid s'omplirà amb més de 70 exposicions que mostraran el treball de més de 300 artistes amb motiu del XV Festival internacional de fotografia i arts visuals

Ara
1 min
photoespaña

BarcelonaPhotoEspaña 2012, la XV edició del Festival internacional de fotografia i arts visuals que cada any se celebra a Madrid, oferirà un programa de 74 exposicions en 68 seus entre museus, galeries, centres d'art i sales d'exposicions, en el qual participaran 280 artistes de 44 nacionalitats. PhotoEspaña 2012 se celebrarà del 6 de juny al 22 de juliol.

L'exposició clau serà 'La maleta mexicana' (Sala Goya), una recopilació de més de 4.500 negatius de la Guerra Civil Espanyola de Robert Capa, David Seymour i Gerda Taro donats per perduts durant dècades fins que es van recuperar el 2007. També la del Teatre Fernán Gómez: 'De la Factory al món. Fotografia i la comunitat de Warhol', que reuneix un centenar de fotografies d'artistes que van transitar per la Factory.

Els últims treballs de Chema Madoz es podran veure al Bulevard Salvador Allende d'Alcobendas, ciutat que s'incorpora com a seu d'una mostra de la secció oficial del festival i que, a més, acollirà les activitats de l'apartat 'Descobriments'.

Entre les propostes més originals del certamen hi ha la de Santiago Sierra i Julius von Bismarck, en la qual els dos autors projecten un "NO", amb una tècnica de projecció d'imatges sincronitzades que permet infiltrar missatges, en diferents aparicions del Papa durant les Jornades Mundials de la Joventut.

La majoria de les 38 galeries que formen el Festival Off (7 més que el 2011) celebraran una obertura la nit del 5 de juny. Finalment, Campus PHE organitzarà en col·laboració amb la prestigiosa agència Magnum els seus tallers i classes magistrals del 22 al 24 de juny a Alcalá.

stats