Patrimoni
Cultura 27/02/2013

Sis mesos per a la devolució dels 'papers' de Salamanca

Els populars asseguren que la transferència de la documentació durant el govern socialista va vulnerar la llei perquè hi va haver un gran descontrol

Sílvia Marimon
1 min
Per saber, a Salamanca

BarcelonaEl retorn dels 'papers' de Salamanca s'eternitza. El republicà Joan Tardà ha portat a la Comissió de Cultura del Congrés de Diputats una proposició no de llei en què ha demanat la devolució "immediata" dels papers. "Estem una mica cremats, ja són molts incompliments", ha assegurat Tardà. El diputat del grup mixt ha demanat que amb urgència tornin tots els documents que ja s'han digitalitzat, que es digitalitzin les 86.000 imatges pendents, i que es tornin els documents que 12 consistoris catalans reclamen des de l'any passat.

La Comissió de Cultura del Congrés dels Diputats ha acordat instar el govern espanyol a tornar d'aquí sis mesos els 'papers' de Salamanca. La diputada popular, Rocío López, ha assegurat que el govern socialista va vulnerar la llei en la legislatura anterior: "No hi ha una relació detallada, ni una catalogació, ni un control en la identificació de cada document transferit, i la digitalització ha estat insuficient, hem d'extremar el control", ha dit. "Transferència sí, però no incondicional", ha afegit. López ha afirmat que els ajuntaments no podran recuperar la documentació original: "El que planteja el senyor Tardà no ho inclou la llei, als ajuntaments se'ls entregaran còpies digitalitzades".

stats