Cinema
Cultura 14/09/2011

'Pa negre', preseleccionada per anar als Oscars

'La piel que habito', de Pedro Almodóvar, i 'La voz dormida', de Benito Zambrano, completen la terna de finalistes preseleccionats. El 28 de setembre es donarà a conèixer el film que competirà com a millor pel·lícula de parla no anglesa a Hollywood

Efe
1 min

MadridPa Negre, d'Agustí Villaronga, La piel que habito, de Pedro Almodóvar, i La voz dormida, de Benito Zambrano, són les tres pel·lícules preseleccionades per l'Acadèmia de Cine per representar Espanya a la carrera per l'Oscar en la categoria de millor pel·lícula de parla no anglesa.

El president de l'Acadèmia, Enrique González Macho, i la vicepresidenta, Judith Collell, han anunciat la terna de finalistes que també representaran el cinema espanyol en la 54a edició dels premis Ariel de l'Acadèmia de Mèxic. No serà fins al 28 de setembre quan es farà públic quina d'aquestes tres pel·lícules participarà en la 84a edició dels Oscars.

Agustí Villaronga i Pa Negre continuen fent història. Després d'aconseguir 9 premis Goya i 13 premis Gaudí, entre d'altres reconeixements, el film rodat en català s'obre camí a la preselecció per a l'Oscar. Competiran amb Pedro Almodóvar, el més experimentat dels tres directors, que va aconseguir l'estatueta per Todo sobre mi madre i Hable con ella com a millor guió original. També va obtenir nominacions Mujeres al borde de un ataque de nervios, i el director manxec va estar preseleccionat per Tacones lejanos, La flor de mi secreto i Volver.

La voz dormida, de Benito Zambrano i inspirada en l'obra de Dulce Chacón, encara no s'ha estrenat a les cartelleres. El film aborda un dels punts més foscos del franquisme i està protagonitzat per noms com Inma Cuesta, Marc Clotet, María León, Ana Wagener i Antonio Dechent.

stats