Cinema
Cultura 07/04/2011

'Pa negre' es projecta al Filmfest DC

El film guanyador dels premis Gaudí i Goya 2010 es presenta a Washington. 'Patiche', la comèdia de Gerard Depardieu i Catherine Deneuve, obrirà la 25a edició del festival

Efe
2 min

WashingtonPa negre, guanyadora dels premis Gaudí i dels Goya, i Flamenco, flamenco, de Carlos Saura representaran el cinema espanyol al Festival de Cine Internacional de Washington. El Filmfest DC arriba a la 25a edició i s'hi projectaran una setantena de films de diferents països fins al 17 d'abril.

Diumenge serà el dia de Pa negre. El Film d'Agustí Villaronga sobre la postguerra espanyola basat en la novel·la d'Emili Teixidor arriba a Washington després de diversos reconeixements: el Festival de Cinema de Sant Sebastià, els Gaudí i els Goya, el Festival de Cinema Espanyol de Nantes i els premis Forqué.

Al festival, i coincidint amb la creixent afició de la societat americana pel flamenc, també es projectarà Flamenco, flamenco. Carlos Saura, amb Sara Baras i José Miguel Carmona, explora les arrels d'aquest gènere.

Completant la representació espanyola, s'hi podran veure En 80 dies, la pel·lícula de Jon Garaño i José María Goenaga, i les coproduccions Lope, dirigida per Andrucha Waddington, i Hello, hoy are you?, una col·laboració amb Romania i Italia que narra la crisi d'una parella madura.

Una de les pel·lícules més esperades dins de la secció llatinoamericana és Nostalgia de la luz, filmat per Patricio Guzmán al desert d'Atacama. La cita també oferirà dos cicles dedicat al cinema de Corea del Sud i l'escandinau, on destaca Tears of Gaza, de Vibeke Lokkeberg, amb una mirada noruega al conflicte de Gaza.

La mentira dentro de la verdad, el documental sobre la cienciologia, i The Green wave, un retrat de les protestes de 2009 a Iran, comparteixen cartell amb propostes com la comèdia belga Potiche, amb Gerard Depardieu i Catherine Deneuve, que avui obrirà el festival.

Els organitzadors esperen mantenir l'assistència de públic dels últims anys, 25.000 persones, en aquesta edició d'aniversari.

stats