CINEMA
Cultura 25/09/2011

'Pa negre' arriba a la Gran Bretanya

El programa del London Spanish Film Festival dóna a conèixer cinc pel·lícules catalanes al públic anglès, entre d'altres la d'Agustí Villaronga

Ara
1 min
'Pa negre' és una de les tres precandidates per anar als Oscars

BarcelonaAvui diumenge s'estrena a la Gran Bretanya l'adaptació que el mallorquí Agustí Villaronga va fer de la novel·la d'Emili Teixidor Pa negre, guardonada amb nou premis Goya, incloses les categories de millor pel·lícula i millor direcció. La projecció té lloc en el marc de la secció Catalan Window, un repàs de les millors pel·lícules que han sortit del planter de casa nostra en l'últim any.

Tot i que sens dubte Pa negre serà l'estrella del programa, compartirà cartell amb els films que més aplaudiments s'han endut en els últims mesos. Hi haurà un lloc reservat per a Bruc, la llegenda, de Daniel Benmayor, Catalunya über alles, de Ramon Térmens, Morir de dia, de Laia Manresa i Sergi Dies –un homenatge al pare del documental català Joaquim Jordà–, i l'últim títol de Ventura Pons, Mil cretins.

En les altres seccions es podran veure títols com También la lluvia, d'Icíar Bollaín, Carne de neón, de Paco Cabezas, o Todas las canciones hablan de mí, de Jonás Trueba.

stats