Publicitat
Publicitat

Teatre

Paco Azorín: "Gregory Kunde és el millor Otel·lo del moment"

El tenor nord-americà serà el protagonista de l'òpera de Verdi al Festival de Peralada 2015, en què compartirà escenari amb Carlos Álvarez i on Azorín serà el director escènic

"Per interpretar Otel·lo no n'hi ha prou de ser un gran tenor, a més cal ser un gran actor". Així defineix el tenor Gregory Kunde com s'ha pres el paper protagonista de l'òpera de Verdi i que es podrà veure l'1 d'agost al  Festival Castell de Peralada. La producció, feta pel mateix festival, està dirigida per Paco Azorín, que ha declarat la seva admiració per Kunde: "És el millor Otel·lo del moment".

El director escènic ha declarat la seva convicció de fidelitat respecte l'obra original de Shakespeare per a la posada en escena, a més de voler recuperar informació present en l'obra del dramaturg anglès que no apareix en l'òpera de Verdi. "Vull fer una posada en escena molt shakespeariana i molt teatral, que estigui en funció dels cantants i de l'acció", ha aclarit Azorín. El tenor compartirà escenari amb Carlos Álvarez, que interpretarà Iago, l'amic traïdor d'Otel·lo.

Sobre aquesta col·laboració, Azorín ha destacat que "Iago serà l'autèntic director d'escena a Peralada, ja que serà ell qui mourà els fils i, fins i tot, modificarà la configuració de l'escenari per fer avançar l'acció, per espiar els personatges i per intentar descobrir què hi ha darrere de tots ells". L'holandesa Eva Maria Westbroek serà la soprano que donarà vida a Desdèmona i el mestre Marco Armiliato dirigirà l'Orquestra i el Cor del Gran Teatre del Liceu en aquest muntatge, que comptarà amb una escenografia construïda íntegrament a tallers de l'Alt Empordà.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT