AJUSTAMENTS PRESSUPOSTARIS AL COR DE CAMBRA
Cultura 21/02/2012

El Palau de la Música retalla els sous un 25%

Ara
1 min
El Cor del Palau de la Música.

BARCELONA.El Palau de la Música reduirà un 25% el sou dels membres del Cor de Cambra per poder garantir la qualitat i la continuïtat de la formació davant la disminució d'ingressos que viu la institució. El cor continua sent una de les apostes principals de l'entitat, que ha decidit que passi a funcionar a partir d'aquest mes de febrer per produccions, cosa que suposa una reducció de la jornada de treball del 35%.

Aquestes mesures, que garanteixen un 75% de la retribució salarial, han sorgit després de mesos de negociacions amb els integrants del Cor per adequar la despesa a l'activitat del cor en el context econòmic que viu l'Estat. En l'últim any i mig el Palau de la Música també ha acomiadat 19 persones, a partir d'un procés de baixes voluntàries, prejubilacions i reduccions de sou. Amb aquestes mesures, el pressupost de la partida de personal ha caigut un 20%.

Pel que fa a la gestió, el Palau ja ha configurat un nou model unificat de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música que permetrà optimitzar recursos i també ha aplicat noves mesures per generar ingressos, com ara traslladar la botiga dins el mateix edifici -s'inaugurarà al març-. S'ha buscat, a més, una nova concessió del càtering del restaurant per trobar noves fórmules per augmentar-ne la rendibilitat i s'estan estudiant altres projectes.

stats