Música
Cultura 09/09/2011

Un Palau Sant Jordi ple rep Sopa de Cabra

Un garatge antic i cinc cotxes destrossats presideixen l'escenari en el retorn del grup gironí per celebrar els 25 anys. 'El boig de la ciutat' obre el primer dels concerts

Ricard Martín
1 min
Gerard Quintana

Barcelona"Bona nit, malparits!" Ja està en marxa el primer dels concerts de retorn de Sopa de Cabra, en el seu 25è aniversari. El boig de la ciutat ha obert el concert. "Gràcies per ser-hi els primers", ha dit Gerard Quintana al públic.

Els més irreductibles ja fa una bona estona que s'havien instal·lat als peus de l'escenari del Palau Sant Jordi. L'escenografia, dissenyada per Lluís Danés, vol retre homenatge als inicis urbans i de carrer de Sopa de Cabra; reprodueix una mena de garatge llardós ple de cotxes deixats de la mà de Déu.

Val a dir que les 17.000 persones que han comprat tiquet per la primera nit de Sopa de Cabra responen a un perfil d'allò més variat: gent ben en la trentena que van viure els Sopa de la seva època de glòria, i també de més joves que s'hi van enganxar amb l'èxit de Camins, a Plou i fa sol (2001). I també escamots adolescents que els han conegut a través dels seus germans grans. La imatge de la família sencera, amb fills pre-adolescents i pares fans dels Sopa de Cabra primerencs també és habitual. Entre ells, algun pare de família que defensava el seu disc en castellà, Mundo Inferno, com a “més seriós i roquer”. Avui han promès que sonaran una trentena de cançons de tota l'època de Sopa de Cabra, però segurament cap d'aquest darrer disc.

Entre el públic, hi ha gent coneguda com Albert Om, Pere Mas, o Màrius Serra. No volen perdre's la gran festa dels Sopa.

stats