Cultura

El Palau de la Música felicitarà el Nadal amb un espot televisiu en què participen més de 1.300 persones

Castellers, cantaires de l'Orfeó Català i públic omplen el recinte modernista per reivindicar dos patrimonis mundials de la Unesco

El Palau de la Música felicitarà el Nadal i el nou any 2015 amb un espot publicitari en el qual s'uneixen dos símbols culturals de Catalunya que compten, a més, amb la declaració de Patrimoni Mundial per part de la Unesco. D'una banda, el recinte modernista ideat per Lluís Domènech i Muntaner, declarat Patrimoni de la Humanitat el 1997. De l'altra, els castellers, Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat des del 2010.

En el rodatge hi han participat un miler de figurants com a públic, 200 cantaires de l'Orfeó Català i un centenar de membres dels Castellers de Vilafranca. L'anunci s'emetrà a partir de mitjans de desembre.

L'espot publicitari està creat i produït per l'agència publicitària Vimema, i vol apropar la "cultura, la música, l'arquitectura i la identitat del país" i "compartir els seus valors traspassant fronteres" i "deixant volar la imaginació dels somnis". Amb aquest objectiu, s'ha escollit un escenari emblemàtic de la cultura com és el Palau de la Música, que també està representat per l'Orfeó Català. L'altre element simbòlic són els castellers, que en aquest cas han comptat amb la col·laboració de la colla dels Castellers de Vilafranca, que han aixecat una construcció a l'escenari de l'auditori modernista.