Música clàssica
Cultura 23/12/2012

La Simfònica del Vallès i els Comediants juguen amb 'Valsos per a la fi del món'

El Festival de valsos i danses enfila la recta final de la temporada del Palau amb un espectacle amb peces de Strauss i Txaikovski

Acn
2 min

BarcelonaLa música dels germans Strauss s'ha tornat a sentir aquest dissabte al Palau de la Música. L'Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) i els Comediants han jugat a fer sonar –i escenificar– valsos i polques, sota la direcció aquest any de Xavier Puig. El ja clàssic i tradicional Festival de valsos i danses al Palau pren com a referent el Concert d'Any Nou de Viena però innova aquest cop amb la companyia resident a l'OSV: sota el títol 'Valsos per a la fi del món' i amb papers, coreografies i participació de músics i públic, els Comediants han afegit les rialles del Palau a peces com 'Cavalleria lleugera', de Von Suppé, al ballet de l'òpera 'Faust' de Gounod o al vals de Txaikovski a 'La bella dorment'.

Implicar els actors al concert o els músics a l'espectacle. És l'objectiu que s'han marcat la Simfònica del Vallès i la companyia resident, els Comediants, en aquesta quarta obra que presenten conjuntament. Sota el títol 'Valsos per a la fi del món', un nom amb clares referències maies, els Comediants han farcit d'espectacle un dels concerts clàssics de Nadal, el Festival de valsos i danses del Palau de la Música.

La festa de la fi del món

D'entrada, i encara amb els llums oberts, els organitzadors instaven el públic a asseure's per tal de donar el tret de sortida "a la festa de la fi del món". Després d'unes primeres peces– s'ha sentit 'Cavalleria Lleugera', de Franz von Suppé; i fragments de 'Faust', de Charles Gounod– un dels actors ha sorgit d'entre els músics per escampar entre el públic els fulls d'un calendari al ritme de la Dansa Diabòlica de Josef Hellmesberger II.

També han escenificat un caga tió: un dels músics ha fet servir el tronc com a base de percussió d'una de les peces i, de tant insistir, el tió ha cagat una vareta màgica per tal que el director pogués continuar dirigint el concert. Els Comediants han introduït també coreografies per il·lustrar per exemple els vents i han aprofitat per acabar l'espectacle implicant també el públic amb la cantada conjunta de la nadala 'El noi de la mare'.

A la segona part del concert s'han sentit peces de Piotr Ilitx Txaikovski, 'Bella Dorment'; introducció i vals; i el 'Pizzacatto Polka, el 'Vals del les Esferes', Champagne Polka', Tik-Tak Polka' i 'El bell Danubi blau' de Johann i Josef Strauss.

stats