Publicitat
Publicitat

Cinema

La filmoteca de la ciutat exhibirà tres projectes inacabats del cineasta italià

València acollirà la major retrospectiva sobre Pasolini

La Filmoteca de València acollirà la major retrospectiva feta a l'Estat sobre Pier Paolo Pasolini amb la projecció de tota la seva filmografia, l'exhibició de materials inèdits i l'estrena de dues seqüències no muntades de Les mil i una nits i de les proves per a una pel·lícula que mai va realitzar

Des del proper dimarts i fins al 30 de novembre, la Filmoteca es bolcaran amb Pier Paolo Pasolini. La imatge i el món, fruit de la col·laboració entre l'Institut Valencià de l'Audiovisual i de la Cinematografia (IVAC) i la Cineteca di Bologna , el Centre Sperimentale di Cinematografia-Cineteca Nazionale i la Associazione "Fons Pier Paolo Pasolini".

El director italià, nascut a Bolonya el 1922, i de l'assassinat a la platja d'Ostia es compliran al novembre 36 anys, està considerat un dels realitzadors més influents del cinema europeu de la segona meitat del segle XX gràcies a una obra on conflueixen obsessions religioses, històriques, sexuals i socials. Segons ha explicat el cap de Programació de l'IVAC, José Antonio Hurtado, aquesta "exhaustiva" retrospectiva integral és fruit d'un any de treball amb la filmoteca bolonyesa, amb la qual la valenciana ja va col·laborar estretament el 2010 per dur a terme un cicle sobre Antonioni que també va permetre veure diversos curtmetratges inèdits a Espanya del director de Blow-up o La nit.

El cicle es divideix en una part fílmica (titulada "Un cinema de poesia") i una altra documental. La primera acull una retrospectiva integral amb totes les seves pel·lícules, des d' Accattone (la seva òpera prima de 1961), L'Evangeli segons sant Mateu, Èdip Rei, Teorema o El Decameró fins a Saló o els 120 dies de Sodoma, el seu film pòstum. També s'exhibiran totes les seves participacions en films col·lectius dels anys 60, com La ricotta o Che cosa sono le nuvole? . I per primera vegada els divuit minuts de proves que va fer el 1962 per Il pare Selvaggi, una pel·lícula amb un guió propi que mai va arribar a realitzar.

La Filmoteca valenciana també revelarà dues seqüències no muntades de Les mil i una nits (1974), onze minuts amb el pròleg de la història de Nur ed-Din i l'episodi de reconeixement de Dunya i contagi.

La part documental ("El seu treball, el seu art") es compon de materials inèdits a Espanya que inclou alguns fragments "de gran valor històric", com la seva trobada amb el poeta nord-americà Ezra Pound.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT