Moda
Cultura 24/01/2011

Passarel·la d'alta costura

Dior, Chanel i Armani han mostrat les col·leccions de primavera-estiu del 2011 a la Setmana de la Moda d'Alta Costura de París

Redacció
1 min
La col·lecció d'estiu 2011 d'Alexis Mabille

BarcelonaEls models congelats de Valentino han clausurat la setmana de la moda d'alta costura de París. En contrast amb aquest aire romàntic, Jean-Paul Gautier ha apostat per les influències punk en la seva col·lecció de primavera-estiu. Forats, samarretes esfilagarçades i color vermell sang han definit la que per a Pedro Almodovar ha estat "la millor desfilada" de les tres jornades, segons ha informat EFE.

El dissenyador libanès Elie Saab ha presentat models de tons pàlids, similars als que també s'han vist a la desfilada de Chanel: els dissenys femenins –i un punt ingenus– de colors grisos, roses pàlids i blaus de Karl Lagerfeld estan inspirats en la Grècia clàssica.

Una col·lecció amb tocs futuristes i un aire oriental és la proposta de temporada d'Armani. Ha treballat amb teixits atrevits, colors vistosos i jocs de reflexes, creats a partir dels barrets metàl·lics. Segons l'editora de Vogue, Alexandra Shulman, es tracta de "la col·lecció més arquitectònica de Giorgio Armani".

John Galliano ha mostrat una pinzellada dels greatest hits dels darrers quinze anys de Dior. Les faldilles voluminoses contrasten amb els models de tub, de tons vermells, negres i pastel, tot un viatge en què la marca transporta als anys cinquanta. Mabille ha apostat pel blanc i el negre, els colors plans, algun estampat i vestits amb aplicacions florals.

stats