Publicitat
Publicitat

MÚSICA

'Una altra galàxia' de Pastora, aquest dissabte i diumenge amb l'ARA

El primer disc del trio íntegrament en català es podrà adquirir amb l'ARA abans que a les botigues

Aquest dissabte i diumenge podeu aconseguir amb l'ARA (per 9,95 euros) 'Una altra galàxia'

És el cinquè disc d'estudi de Pastora i el primer cantat íntegrament en català. Les dotze pistes del disc inclouen tres cançons que ja havien gravat, tres versions i sis temes més acabats de compondre. Dolo Beltrán i Caïm i Pauet Riba n'expliquen les claus.

'Carícies'

"Va ser la primera que vam començar a treballar. És la que havia d'amenitzar l'EP, perquè al principi aquest treball no havia de ser un disc! Era una cançó pop i ha acabat sent electrònica, més de ' ballaruca'".

'Una altra galàxia'

"Que fos el 'single' i el títol del disc va ser casual. No té una intenció. Després ens inventem teories com que ens han abduït... Però no respon al fet que cantem en català i això sigui una altra galàxia. En aquest tema ens va ajudar l'Àngel Riba –germà mitjà del Caïm i el Pauet–, perquè ell ha fet música electrònica amb influències de Daft Punk i li ha donat aquest so més modern".

'Mals hàbits'

"Me n'agrada la lletra i l'atmosfera. És electrònica fosca, però amb un missatge de trencament de coses que abans trobaves normals i que ara vols controlar, com fumar o tenir molta roba. És una cosa que ens passa, que dius: 'Enrere, ni per agafar impuls!'", diu la cantant. "Ens sentim còmodes entre el 'down tempo' intens d'aquesta cançó i el pop electrònic desenfadat", diu Caïm.

'Quan la Mercè està contenta!'

"És una versió de 'Donya Mixeires' de Pau Riba que vam fer per a la reedició de 'Jo, la donya i el gripau' i no va quedar editada, i ens agradava. Volíem recuperar el missatge del primer disc, un homenatge a Mercè Pastor [la mare dels germans Riba], la Pastora que dóna nom al grup".

'Penso en tu'

"La vam compondre a la tardor de cara a Nadal per a TV3 i ja vam pensar a editar-la. És una cançó més rockera, que en un minut ho diu tot i arriba directa. L'escolto i és rodona".

'Quan es faci fosc'

"Va formar part del disc de tribut de Sopa de Cabra. La cançó ja és molt maca i a Gerard Quintana li va agradar, i hem fet un duo amb ell". El disc també inclou la versió de 'Wonderful life' de Black que van fer per a La Marató de TV3.

'Dolços somnis'

"En català les cançons que em sortien eren supermaques però molt lentes, com 'Planetes marins' i 'Dolços somnis'. No m'imaginava una cançó 'techno', de ballar, en català. Però després d'alguna fallida, quan vaig trobar el llenguatge, vaig tirar-ho endavant. No volia sonar xarnega, volia un català correcte, però gamberro, de carrer, no de diccionari".

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT