MÚSICA
Cultura 25/05/2012

'Una altra galàxia' de Pastora, aquest dissabte i diumenge amb l'ARA

El primer disc del trio íntegrament en català es podrà adquirir amb l'ARA abans que a les botigues

Laura Serra
2 min

BARCELONA.Aquest dissabte i diumenge podeu aconseguir amb l'ARA (per 9,95 euros) 'Una altra galàxia'

És el cinquè disc d'estudi de Pastora i el primer cantat íntegrament en català. Les dotze pistes del disc inclouen tres cançons que ja havien gravat, tres versions i sis temes més acabats de compondre. Dolo Beltrán i Caïm i Pauet Riba n'expliquen les claus.

'Carícies'

"Va ser la primera que vam començar a treballar. És la que havia d'amenitzar l'EP, perquè al principi aquest treball no havia de ser un disc! Era una cançó pop i ha acabat sent electrònica, més de ' ballaruca'".

'Una altra galàxia'

"Que fos el 'single' i el títol del disc va ser casual. No té una intenció. Després ens inventem teories com que ens han abduït... Però no respon al fet que cantem en català i això sigui una altra galàxia. En aquest tema ens va ajudar l'Àngel Riba –germà mitjà del Caïm i el Pauet–, perquè ell ha fet música electrònica amb influències de Daft Punk i li ha donat aquest so més modern".

'Mals hàbits'

"Me n'agrada la lletra i l'atmosfera. És electrònica fosca, però amb un missatge de trencament de coses que abans trobaves normals i que ara vols controlar, com fumar o tenir molta roba. És una cosa que ens passa, que dius: 'Enrere, ni per agafar impuls!'", diu la cantant. "Ens sentim còmodes entre el 'down tempo' intens d'aquesta cançó i el pop electrònic desenfadat", diu Caïm.

'Quan la Mercè està contenta!'

"És una versió de 'Donya Mixeires' de Pau Riba que vam fer per a la reedició de 'Jo, la donya i el gripau' i no va quedar editada, i ens agradava. Volíem recuperar el missatge del primer disc, un homenatge a Mercè Pastor [la mare dels germans Riba], la Pastora que dóna nom al grup".

'Penso en tu'

"La vam compondre a la tardor de cara a Nadal per a TV3 i ja vam pensar a editar-la. És una cançó més rockera, que en un minut ho diu tot i arriba directa. L'escolto i és rodona".

'Quan es faci fosc'

"Va formar part del disc de tribut de Sopa de Cabra. La cançó ja és molt maca i a Gerard Quintana li va agradar, i hem fet un duo amb ell". El disc també inclou la versió de 'Wonderful life' de Black que van fer per a La Marató de TV3.

'Dolços somnis'

"En català les cançons que em sortien eren supermaques però molt lentes, com 'Planetes marins' i 'Dolços somnis'. No m'imaginava una cançó 'techno', de ballar, en català. Però després d'alguna fallida, quan vaig trobar el llenguatge, vaig tirar-ho endavant. No volia sonar xarnega, volia un català correcte, però gamberro, de carrer, no de diccionari".

stats