Música
Cultura 16/08/2011

Patti Smith adaptarà les seves memòries per a una pel·lícula de Hollywood

La cantant treballarà amb el guionista John Logan per adaptar la seva història d'amistat amb el fotògraf Robert Mapplethorpe

Efe
1 min

Los AngelesLa cantant Patti Smith col·laborarà amb el guionista John Logan per adaptar el seu llibre Just Kids, les memòries de l'artista en què relata la seva amistat amb el fotògraf Robert Mapplethorpe, segons ha informat el blog especialitzat Deadline.

Logan, encarregat del guió d'èxits como Gladiator i The Aviator, va guanyar fa poc el premi Tony per Red, sobre la vida del pintor Mark Rothko i té pendent l'estrena de Coriolanus, de Ralph Fiennes, i Hugo, de Martin Scorsese.

Amb aquesta obra, Patti Smith va guanyar el 2010 el National Book Award, el premi nacional de la literatura dels Estats Units, en la categoria de no-ficció. L'obra de Smith ofereix una mirada personal de la vida bohèmia del Nova York de finals de la dècada de 1960, una època que descriu a través de la seva relació d'amistat amb Mapplethorpe.

A Just Kids, la polifacètica artista retrocedeix fins al juliol del 1967, quan se celebrava a San Francisco el primer "estiu de l'amor" i quan, amb només 20 anys, va decidir traslladar-se a Nova York per trobar-hi alguna cosa diferent. Allà va conèixer Mapplethorpe, que anys després li va demanar que plasmés sobre el paper aquells anys d'experimentació amb l'art i amb Nova York com a teló de fons. Amb la mort del fotògraf, que va perdre la batalla amb la sida el 1989, la "padrina del punk" va començar a treballar per complir la seva promesa i va crear una romàntica obra adornada per un compendi de fotografies, esquemes i dibuixos dels dos protagonistes.

stats