Cultura

La mesa electoral de l'Orfeó Català manté l'assemblea per elegir nova junta

Rebutja les acusacions de tracte "discriminatori" de Pau Duran, que ha retirat la candidatura a les eleccions aquesta tarda

La candidatura de Pau Duran ha anunciat aquest dimecres que retira la candidatura a les eleccions que estaven previstes per l'endemà mateix, aquest dijous 24 de juliol. La candidatura Socis de l'Orfeó, encapçalada per  Duran, havia demanat prèviament que s'anul·lés el procés electoral per liderar l'Orfeó Català - Palau de la Música Catalana. Duran al·lega que els últims dies s'havia constatat "una clara parcialitat de la mesa electoral a favor de l'altra candidatura" i, per això, ha assegurat que no vol continuar el que considera "una veritable farsa electoral per perpetuar el mandat de la senyora Mariona Carulla".

La Mesa Electoral, que s'ha reunit aquesta tarda, ha negat les acusacions de "tracte discriminatori" i "tracte de favor". També afirma que les queixes i recursos de Duran "han estat degudament contestats" i que les seves queixes no tenen motiu perquè "estan degudament regulades pel procediment electoral o bé són meres manifestacions sense cap suport provatori". Per tant, la Mesa no troba motius per acceptar la renúncia de Duran ni per anul·lar l'Assemblea de socis. Per això el convida a mantenir la seva candidatura fins l'inici de l'Assemblea i, si no diu el contrari, acceptaria la renúncia irrevocable i concorreria a les eleccions una única candidata, Carulla.

Aquesta era l'última acusació de la candidatura de Duran, que va iniciar el procés denunciant que no se'ls deixava fer campanya i amb una presumpta denúncia a la fiscalia del contracte Tribanda perquè apreciaven una diferència a l'exercici del 2012 de més d'1.200.000 euros entre l'excedent operatiu de 288.000 euros que s'havia fet saber als socis i un resultat de 1.400.000 euros als comptes inscrits a la Generalitat. Per això, en aquestes declaracions acusava la fundació d'ocultar informació als socis. Totes les acusacions havien sigut rebatudes per la direcció del Palau, a través dels estatuts de la institució i al·legant que s'havia fet "una mala interpretació dels comptes".