Cinema

Pepa Flores rebrà el Goya d'Honor a la trajectòria

L'actriu i cantant, un fenomen de masses als anys 60 i 70, es va retirar el 1986

Marisol tindrà un Goya. Pepa Flores, l'antiga nena prodigi de la cançó i el cinema espanyol, serà homenatjada per l'Acadèmia del Cinema Espanyol en la pròxima edició dels premis Goya. L'actriu i cantant rebrà el Goya d'honor "per les seves inoblidables interpretacions i per ser una de les actrius més estimades i recordades pel públic". El reconeixement arriba quan fa 33 anys de l'últim paper de l'actriu, el de la pel·lícula Caso cerrado (1986). Flores es va retirar del món del cinema i la música per viure a Màlaga amb la seva família, sense fer gairebé aparicions públiques ni declaracions.

Llançada a la fama amb el pseudònim de Marisol, Flores va ser un fenomen de masses durant els anys 60 i 70, quan va protagonitzar comèdies musicals i va publicar discos d'èxit. Ja de gran i alliberada del mànager que la va descobrir i explotar, Manuel Goyanes, l'actriu va treballar a les ordres de cineastes com Juan Antonio Bardem, Carlos Saura i Mario Camus, amb qui va rodar Los días del pasado, per la qual va guanyar el premi a la millor actriu al Festival de Karlovy Vary. Abans, de petita, havia conquerit el premi a la millor interpretació infantil de la Mostra de Venècia amb Un rayo de sol (1960).

Després de conèixer la notícia del seu premi, Flores ha declarat que se sent "molt honorada i agraïda pel reconeixement de l'Acadèmia".

Més continguts de