Peralada tanca la 32a edició amb 26.500 espectadors

El seu director, Oriol Aguilà, destaca l'aposta del festival per la nova creació

El Festival de Peralada (Alt Empordà) ha tancat la 32a edició amb 26.500 espectadors i una ocupació mitjana del 92% als espectacles. El seu director, Oriol Aguilà, ha afirmat que clouen aquesta edició amb una "satisfacció important" i amb el convenciment d'haver fet un "gran festival". "Era una programació molt ambiciosa, amb moltes noves produccions i una clara aposta per la nova creació, tant amb artistes consagrats com amb nous talents", ha detallat.

El segell de la casa són les produccions en lírica i dansa. "Hem tingut quatre títols operístics i quatre de dansa que han vist la llum amb nivells d'excel·lència molt alts", ha dit Aguilà. La pròxima cita del festival serà a Oman de la mà de la 'Madama Butterfly' en coproducció amb la Deutsche Oper Am Rhein que es va veure l'any passat a Peralada. Serà, a més, la primera incursió del festival al continent asiàtic.

Estrenes

Aaquesta edició ha acollit dues estrenes absolutes com són el projecte musical de Sílvia Pérez Cruz i Marco Mezquida, i 'El bis', amb el contratenor Xavier Sabata i direcció de Rafael R. Villalobos, que també era producció pròpia.

Maria Pagès

Pel que fa a les noves produccions, en el marc del festival s'han estrenat dues òperes, 'Acis & Galatea' de Händel i 'La flauta màgica' de Mozart. A més, s'han vist per primera vegada a l'estat espanyol els espectacles de dansa 'Amore' amb Svetlana Zakharova, 'Giselle' del Ballet Du Capitole i 'Folia' de Mourad Merzouki. Maria Pagès va estrenar a Catalunya el seu espectacle 'Una oda al tiempo'.