CINEMA
Cultura 02/08/2012

La televisió brasilera es fa ressò del rodatge de la minisèrie de Pere Casaldàliga

El bisbe explica a la cadena que va acceptar que es fes "una pel·lícula sobre les causes i no sobre una persona concreta". Eduard Fernández interpreta el bisbe català i Francesc Escribano dirigeix 'Descalç sobre la terra vermella' a la selva del Mato Grosso al Brasil

Ara
1 min

BarcelonaFrancesc Escirbano va escriure 'Descalç sobre la terra vermella' el 1999 (Premi Gaziel) i aquest estiu està rodant als espais on tot va ocórrer: a Sao Felix do Araguaia, a la Selva del Mato Grosso (Brasil). RNA Noticias s'ha fet ressò del rodatge, que protagonitza Eduard Fernández, i ha parlat amb els protagonistes. Casaldàliga ha dit que "volia evitar el benefici propi". "Estava preocupat per si els autors del film entendrien la motivació de les meves causes, si es faria un film sobre les causes més que una persona concreta, recordant que totes les lluites han sigut comunitàries".

Casaldàliga va arribar a Brasil el 1968 com a missioner, després de ser ordenar sacerdot el 1952. L'any 1971 va ser ordenat bisbe de Sao Felix do Araguaia, la diòcesis més gran del Brasil, ciutat de la qual no s'ha tornat a moure. Ara té 84 anys. L'església li va demanar que plegués quan va fer 75 anys i li va recomanar que marxés del país, cosa que el capellà no va fer, tot i haver sigut un objectiu dels terratinents –fins i tot van arribar a assassinar el vicari de la parròquia confonent-lo amb ell.

L'equip de rodatge s'ha traslladat a les localitzacions autèntiques i remotes, a 600 quilòmetres de la carretera més propera. Hi participen actors com Clara Segura, Pablo Derqui, Clara Segura, Lluís Homar, Sergi López, José Coronado o Joel Joan.

stats