Publicitat
Publicitat

Llibres

L'Audiència de Madrid va acusar el novel·lista de copiar un guió de González-Vigil

El cineasta plagiat per Pérez-Reverte l'acusa d'usar 'negres'

Antonio González-Vigil, el cineasta al qual l'Audiència Provincial de Madrid va reconèixer haver estat plagiat per Arturo Pérez-Reverte, suggereix que les queixes del novel·lista sobre la condemna es deuen al fet que "potser, un 'negre' li hauria jugat una mala passada" , en referència a que una altra persona hagués escrit el guió de 'Gitano'.

En una carta que el realitzador dirigeix al novel·lista i acadèmic murcià , i a la qual ha tingut accés EFE , González - Vigil critica durament Pérez - Reverte per qualificar la decisió dels jutges d' " emboscada " i " maniobra de xantatge " per treure-li el diners , i li adverteix que " ser ' Pérez d'Espanya ' " no l'eximeix de complir la llei .

Després de detallar les aportacions dels perits que van avalar el plagi reconegut per l'Audiència a favor del guionista i director de cinema , González - Vigil recomana a l' escriptor que " deixi de dir estupideses que falten al respecte a persones i institucions i accepti que el que hi ha és simplement un plagi com una catedral " .

" Diu Reverte que és grotesc i ridícul pensar que ell necessiti copiar a algú a qui no coneix i que , segons sembla , ningú coneix . Qui no necessiti copiar – afirma González - Vigil no exclou que no ho hagi fet " . El " grotesc " , afegeix , " hagués estat que plagiés a (Pedro ) Almodóvar " .

El cineasta afegeix que , amb els seus comentaris posant en dubte la imparcialitat dels jutges que l'han condemnat , Pérez - Reverte " tracta de confondre l'opinió pública, tot i que " en la sentència , els magistrats aclareixen molt l'assumpte no deixant lloc als arguments de l'escriptor .

González - Vigil , autor del guió Cuerpo púrpura que plagia Gitano , ha reptat el novel·lista a un debat públic per " aclarir l'assumpte " i afegeix , en un últim paràgraf : " P er déu , Reverte : no serà potser que un ' negre ' te l' ha jugada ? " .

Els llibres que ens fan grans

Etiquetes

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT