Perilla la celebració del Festival de Canes?

L'alerta pel coronavirus ha fet cancel·lar el MipTV i endarrerir el Canneseries fins a l'octubre

Comencen a multiplicar-se els senyals que apunten a un possible canvi de dates o cancel·lació del festival de cinema més gran del món, el Festival de Canes, que en principi hauria de celebrar-se del 12 al 23 de maig. Segons informa Variety, les alarmes han saltat arran de la decisió del govern francès d'allargar fins al 31 de maig la prohibició de les concentracions de més de 5.000 persones en espais tancats. La mesura de contenció de l'epidèmia del coronavirus posa en qüestió la celebració del festival i, sobretot, del seu mercat audiovisual, que l'any passat va acollir  12.527 participants.

La notícia arriba l'endemà de la cancel·lació del MipTV, el mercat audiovisual per a televisions que s'havia de celebrar del 30 d'abril al 2 de maig a Canes, al Palais des Festivals, el palau que acull les principals projeccions del Festival de Canes . Fa només uns dies els responsables del MipTV van assegurar que l'esdeveniment se celebraria amb normalitat tot i la probable absència de delegats xinesos, i anunciaven mesures com "reforçar l'equip mèdic del Palais des Festivals i  augmentar els estàndards d'higiene i neteja".

Un altre festival de la ciutat que s'havia de celebrar a l'abril , el Canneseries, ha anunciat que trasllada les seves dates a l'octubre, també com a conseqüència de la situació d'incertesa provocada p el coronavirus. La celebració de l festival Series  Mania de Lille, que hauria d'inaugurar-se el 20 de març , també  està pendent de confirmació. 

La setmana passada es va confirmar el primer cas de contagi de coronavirus a la ciutat de Canes. "El Festival de Canes està seguint amb molta atenció la situació i les últimes directrius de les autoritats nacionals i internacionals sobre el coronavirus", va comentar aleshores un representant del festival a Variety. "En funció dels esdeveniments, l'organització prendrà les mesures necessàries amb l'objectiu d'assegurar la protecció dels visitants i preservar la seva salut durant la celebració del Festival de Canes". Els organitzadors també van assegurar que " encara era prematur" afirmar que el coronavirus provocaria la cancel·lació del festival.