TEATRE
Cultura 19/09/2012

La Perla reposa els seus grans èxits i surt de gira

La companyia farà a la Biblioteca de Catalunya 'Luces de Bohemia', 'Natale in casa Cupiello' i 'Cyrano de Bergerac' i actuarà per tot Catalunya i Espanya

Laura Serra
1 min

BarcelonaArrenca la primera temporada teatral després que La Perla hagi signat un contracte permanent de residència a la Biblioteca de Catalunya per als propers 3 anys. Amb aquesta estabilitat, la companyia d'Oriol Broggi pot definir el seu projecte teatral. El seu objectiu és fer teatre de repertori i tenir repertori de teatre. Per això, han decidit reposar en aquesta sala les últimes obres que han estrenat i que han sigut grans èxits: 'Luces de Bohemia' (comença aquest dimecres, 19 de setembre), 'Natale in Casa Cupiello' (per Nadal) i 'Cyrano de Bergerac' (a partir del març). De cara a l'estiu estrenaran una nova producció encara sense títol i continuaran apostant per oferir un taller de teatre per a llicenciats. També aixopluguen i assessoren el festival Shakespeare de Mataró, que tindrà seu al Raval a la primavera.

El gran projecte de La Perla és, però, l'expansió fora de la seva sala. D'una banda, tornaran a fer 'Incendis' al Romea, un altre èxit amb el qual arrenquen la gira aquest dissabte; també faran gira amb el 'Cyrano' i la infantil 'Tot assajant Cyrano', i portaran al CDN madrileny 'Cyrano de Bergerac' al desembre. A més faran una petita gira pel nord d'Espanya amb 'Luces de Bohemia', un espectacle que esperaven poder portar a Madrid, però han topat amb la crisi.

Broggi s'ha erigit com un interlocutor polític, cultural o econòmic, "per al que calgui", ha dit. Ha defensat una actitud optimista i ha demanat a les institucions que els tinguin en compte com un teatre important a Barcelona. "Volem consolidar-nos com un lloc important", ha dit. I també ha assegurat que està tranquil per no haver assolit la direcció del TNC, càrrec per al qual s'havia presentat.

stats