Permesa una paròdia d'Eugenio tot i l'oposició de la família

Acaba la batalla legal entre el fill d'Eugenio i l'actor Antoni Climent, que podrà seguir interpretant el mestre de l'acudit català

Antoni Climent podrà seguir fent la seva paròdia d' Eugenio , el popular còmic català mort el 2001. Així ho ha dictaminat aquest dilluns un jutge de Barcelona tot i l'oposició del fill de l'humorista, Gerard  Jofra , que acusava Climent de vulnerar els drets de propietat intel·lectual i industrial de la família. El magistrat entén que el personatge que interpreta l'acusat entra en el concepte de paròdia i no perjudica els interessos dels drets d'autor.

La relació entre l'actor i els Jofra ve de lluny, quan Climent interpretava el personatge de Toni l'Indi, i incloïa una representació i caracterització d' Eugenio  a les seves funcions. D'aquí que acabés creant un nou personatge anomenat  Reugenio  i signés un contracte que establia que Climent desenvolupava la part artística i Gerard  Jofra  la part de representació. Aquest contracte va acabar-se el 2014.

Una vegada vençuda la relació entre Climent i Jofre, el còmic ha acusat el fill d' Eugenio  d'incompliment de contracte, mentre que Gerard Jofra ha reclamat que l'actor estava fent un ús no autoritzat del personatge d' Eugenio  per a les seves actuacions com a Toni l'Indi. El jutge ha ordenat ara que  Jofra  deixi de perjudicar Climent amb les seves acusacions.

El costat més fosc d’Eugenio

Eugenio ( Eugenio  Jofra  Bafalluy), el gran mestre català de l'acudit, va tenir un gran èxit a tot l'Estat entre els anys 80 i 90 gràcies als seus espectacles al teatre i la televisió. Fa tot just un any va estrenar-se ' Eugenio', el documental sobre la seva vida, que va causar un gran impacte a causa de la publicació de les seves contínues depressions i addiccions.