CINEMA
Cultura 18/12/2012

'Un poema a l'exili', el documental sobre 'El Pessebre' de Pau Casals i Joan Alavedra, aquest cap de setmana amb l'ARA

Dissabte 22 i diumenge 23 es pot aconseguir amb el diari la pel·lícula que explica com va néixer el poema 'El Pessebre' i com la composició musical es va convertir en un missatge de pau universal

Ara
1 min
01. Concert d'El pessebre a  l'ONU el 1963. 02. Pau Casals dirigint l'obra  a Tolosa el 1962. 03. Programa  d'El pessebre al War Memorial  San Francisco l'any 1962.

Barcelona'Un poema a l'exili' és la història d'una obra a quatre mans. D'una amistat entre dos homes que la va fer possible. És la història d'un missatge de pau que va recórrer el món. És la història d'un poema que es va convertir en música. Els lectors de l'ARA podran descobrir-la aquest dissabte 22 i diumenge 23 de desembre gràcies al DVD documental que sortirà amb l'ARA per 9,95 euros.

Amb motiu del 50 aniversari d''El Pessebre' (1960 - 2010) –la composició més important del músic Pau Casals– l'ARA acosta al públic un documental que narra com el poema escrit per Joan Alavedra es va convertir en un oratori de la mà de Pau Casals. Casals i Alavedra van compartir exili i això va convertir-los en amics i col·laboradors. L'obra adquireix doncs un doble significat que serveix per construir el pacifisme i el compromís polític dels dos amics: d'una banda constitueix un fortíssim element identitari de la catalanitat a l'exili i de l'altra representaria un missatge de pau que es tornaria universal.

L'estrena d''El Pessebre' es va dur a terme a Acapulco, Mèxic el 1960. Després s'interpretarà per tot el món. El 1963 i 1967 serà interpretat a la seu de les Nacions Unides, per commemorar el Dia de les Nacions Unides. El cap de setmana passat es va poder sentir a l'Auditori. Alba Gómez Escudero és guionista i directora de la pel·lícula, coproduïda per El Cant dels Ocells, Inc. (Puerto Rico - USA) i Soul Produccions, SL (Catalunya).

stats