Música
Cultura 19/05/2011

Pete Townshend publicarà l'any vinent la seva autobiografia

Serà una història "boja, honesta i divertida de llegir", assegura el músic

Ricard Martín
2 min
Pete Townshend

BarcelonaPete Townshend, guitarrista de The Who i un dels músics i compositors més influents de la història del rock, publicarà l'any vinent la seva esperada autobiografia, segons va anunciar ahir l'editorial Harper Collins. En un comunicat de l'editorial, Townshend assegura que per ell publicar el llibre “no és un acte de vanitat. És un ritus de passatge essencial”. “Aquest darrer any escrivint serà el darrer pas de creixement que li feia falta al pensionista que un cop va escriure 'espero morir abans d'arribar a vell'. Vull escriure un llibre divertit de llegir, però sobretot, vull que sigui honest”, prossegueix el músic.

Després de la de Keith Richards, la del vigorós guitarrista de 65 anys és una de les autobiografies més desitjades de la història del rock. Segons Rolling Stone, Townshend va començar a escriure el llibre l'any 1990. I s'espera amb ànsia. Perquè, a més de ser un compositor totèmic, Townshend és un dels músics de rock literàriament més solvents. Ha treballat com a editor per a la secció musical de Faber and Faber i ha publicat nombrosos assajos i llibres de contes. I hi haurà marro, pronostica el músic: “El rock and roll és un ofici molt dur, encara que els seus detractors el retratin amb cinisme i comicitat. Sóc afortunat de ser viu i de tenir una història tan boja per explicar, plena d'aventures i maquinacions creatives”.

Harper Collins assegura que el llibre “explica una història dramàtica amb franquesa” i que recorrerà tota la història de la banda, des dels seus origens fins a l'actualitat. Això sí, no han comentat si el llibre inclourà referències a quan Townshend, l'any 2003, va ser investigat per la policia per haver visitat webs de pornografia infantil. En aquell moment, Townshend va al·legar que sospitava haver sigut víctima d'abusos sexuals quan tenia cinc anys, i que estava cercant material per a la seva autobiografia.

stats