Música

Peter Frampton completa el cartell del Guitar BCN

El festival també coprodueix el concert del guitarrista Joe Bonamassa amb Porta Ferrada

El músic britànic Peter Frampton és la cirereta que corona la 31a edició del festival Guitar BCN, que organitza la promotora The Project en diferents espais de Barcelona. Frampton, que actuarà el 18 de juny al Sant Jordi Club dins de la seva gira de comiat, completa una programació d'una cinquantena de concerts que inauguraran Los Secretos al Liceu el 25 de gener i que tancarà Zucchero al Palau de la Música al 22 de juny.

Aquest dijous el festival, que té com a directora artística Judit Llimós, ha anunciat altres incorporacions al cartell, com ara Judit Neddermann, que el 25 de maig a la sala Barts estrenarà el disc nou, el primer de la nova etapa en castellà; Mastodonte, el projecte musical de l'actor Asier Etxaendia i Enrico Barbaro (el 23 d'abril a la Barts), i el concert de final de gira de Pau Vallvé (el 2 d'abril a Bikini). També s'ha confirmat el tercer concert de Vetusta Morla, que finalment actuarà els dies 6, 7 i 8 de març a l'Auditori del Fòrum. L'última novetat del Guitar BCN és l'inici d'una col·laboració amb el Festival de la Porta Ferrada, que també gestiona The Project. De moment la col·laboració es concreta en la coproducció de dos concerts a l'Espai Port de Sant Feliu de Guíxols: un de Jethro Tull el dia 12 d'agost (el grup britànic ja ha exhaurit les entrades de l'actuació del 28 de febrer a la sala Barts) i un altre del guitarrista nord-americà de blues Joe Bonamassa el 13 d'agost.

L'edició 2020 del Guitar BCN té un pressupost d'1,8 milions d'euros i posarà a la venda 65.000 entrades, rècord històric d'un festival que en els últims anys havia assolit prop de 50.000 espectadors amb un 90% d'ocupació.

Pel que fa al gruix de la programació que ja es coneixia, cal destacar noms internacionals com Joe Satriani (que rebrà la Pua d'Or del festival), Pat Metheny, Bebel Gilberto, Pablo Milanés, Lee Fields, Erlend Oye, Noa, Eleftheria Arvanitaki, Danny Ocean i Nouvelle Vague. Com és habitual, un 50% de les entrades corresponen a concerts de grups catalans i espanyol, entre els qual hi ha Els Amics de les Arts (que estrenaran disc el 16 de maig a l'Auditori del Fòrum), 091, Arnau Griso, Xoel López, Núria Graham, India Martínez, El Kanka, Ferran Palau, La Sra. Tomasa, Nil Moliner i Carlos Sadness, entre d'altres.