Publicitat
Publicitat

Música

Peter Gabriel reivindica la seva maduresa

Acaba de publicar 'New Blood', una lectura amb orquestra de cançons poc conegudes

Gairebé deu anys després dels seus últims temes inèdits, Peter Gabriel mitiga l'eterna espera del seu pròxim disc d'estudi amb New Blood, una lectura en clau orquestral d'algunes de les seves velles cançons, i reivindica que la seva creativitat està en un nivell " molt alt".

Gabriel (1950, Londres) remunta l'origen de New Blood a la gira del seu anterior disc, Scratch My Bag, compost per versions orquestrals de cançons d'altres artistes. "Volia fer un concert d'almenys dues hores, així que vaig començar a adaptar també alguns dels meus temes. Sonaven molt emocionants i diferents. Després, vaig pensar que tenia aquests meravellosos músics i que coneixien el repertori, així que vaig decidir fer el disc ", explica.

Gabriel desterra del disc tant les guitarres com la idea de grans èxits, de manera que no figuren fites com Sledgehammer, Games Without Frontiers ni Big Time. Al seu lloc hi apareixen aquelles composicions que "encaixaven en la seqüència". "Volia el vell concepte de disc que es pugui escoltar de principi a fi, com quan es va al cinema", explica.

Després de refer el seu passat musical, Gabriel afirma que no aplicaria aquest corró a la seva vida real. "Sóc bastant feliç. Considero que he tingut una vida afortunada, sense grans drames, no canviaria res", diu el britànic, per a qui és important cometre errors i aprendre'n.

"Per mi, tenir una vida interessant és més important que gravar un disc cada dos anys", diu el músic, que des de fa anys reparteix el seu temps en altres dues àrees igualment transcendents per a ell, la tecnologia -amb negocis de distribució musical on- line com We7.com- i les campanyes benèfiques.

"Tinc menys temps per la música", reconeix l'artista, que justifica així la dilació entre projectes discogràfics i que avança que té "30 cançons compostes, però no acabades". "És un procés lent, perquè vull treballar com fa la majoria del món, de dilluns a divendres, de 9 a 5", afegeix Gabriel, que tornarà a ficar-se al projecte al gener, després d'una gira per Sud-amèrica, bé reprenent aquests temes inacabats, bé començant des de zero, amb noves idees.

Amb 61 anys ja, més de 40 d'ells des de la fundació de Genesis, Gabriel sosté que, tot i que creu que hi ha "una relació entre els nivells de testosterona i de creativitat", el que es perd amb vellesa es guanya amb experiència: " Alguns dels meus pintors, compositors o escriptors favorits han fet algunes de les seves millors obres de grans. Així que no veig per què un músic no hauria de fer el mateix", reivindica Gabriel, que cita exemples com el de Bob Dylan o Johnny Cash. A New Blood, diu, els seus nivells de creativitat "estan molt alts". 

Els llibres que ens fan grans

Etiquetes

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT