MÚSICA
Cultura 06/03/2011

Phil Collins es retira perquè perd oïda i té mal d'esquena de tant tocar la bateria

El músic ha assegura en diverses publicacions que és l'hora d'apartar-se del negoci. "Ja no pertanyo a aquest món i no crec que ningú em trobi a faltar", admet a 'People'

Redacció
2 min
Phil Collins en una imatge promocional

BarcelonaEl músic britànic Phil Collins ha anunciat que deixa la música pels persistents problemes de salut que li impedeixen continuar cantant i component, segons ha informat avui la revista People i recull l'agència Efe. És l'última entrega d'una retirada per fascicles que va començar l'any 2003, amb una gira de comiat.

El bateria i cantant de Genesis assenyala que les més de tres dècades tocant la bateria li han produït diversos problemes mèdics, com la pèrdua de capacitat auditiva, una vèrtebra dislocada i danys nerviosos.

"Ja no pertanyo a aquest món i no crec que ningú vagi a tirar-me a faltar. Estic molt més feliç apartant-me'n completament", ha assenyalat Collins, que viu a Suïssa.

En una altra entrevista, en aquest cas a la revista FHM, Collins, irònic, demana disculpes pel seu èxit. "Sento haver tingut tant d'èxit. Honestament, no m'ho esperava. És molt sorprenent de veure com la gent s'ha fet gran odiant-me", diu el bateria. "No crec que ningú em trobi a faltar", afegeix.

Collins, de 60 anys, ha estat número un als Estats Units i a la Gran Bretanya 13 vegades, té set premis Grammy i un Oscar per la cançó original de la pel·lícula de Disney Tarzan, de 1999. El músic britànic fa, de fet, molts anys que s'està acomiadant dels escenaris: al 2003 ja va llançar el seu irònic 'First final fareweill tour'.

Entre els seus principals èxits es troben Another Day In Paradise i Against All Odds, la majoria dels quals d'entre finals dels 70 i mitjans dels 90.

Durant la seva carrera, Phil Collins ha venut més de 100 milions de discos, tant en solitari com a membre de la popular banda de rock progressiu Genesis.

El seu últim disc va ser Going back, publicat al setembre 2010, era un homenatge als clàssics del soul.

stats