Art
Cultura 07/03/2011

El Picasso més car s'exposa a Londres

Christie's Nova York va vendre 'Nu, fulles verdes i bust' per 81,9 milions d'euros i ara es pot veure per primera vegada a la Tate Modern

Reuters
2 min
Nu, fulles verdes i bust

LondresNu, fulles verdes i bust, l'obra de Picasso més cara mai subhastada, s'exposa a partir d'avui a la Tate Modern de Londres.

L'obra es va vendre l'any passat a Christie's Nova York per 106,5 milions de dòlars (81,9 milions d'euros), ha estat cedida al museu per una col·lecció privada i s'exhibeix en una nova sala dedicada a Pablo Picasso, a la secció "Poesia i somni".

El director de la Tate, Nicholas Serota, ha donat la benvinguda a l'obra. "És un quadre destacat de Picasso i estic encantat que, gràcies a la generositat del prestamista, el puguem exposar al públic britànic", ha indicat.

L'obra, considerada de referència dins de la trajectòria de l'artista malagueny, va ser pintada l'any 1932 i forma part de la sèrie de pintures dedicades a la seva musa i llavors amant, Maria-Therese Walter. Per Serota, "són obres reconegudes entre les seves creacions més destacades del període d'entreguerres". Picasso va començar a manipular i erotitzar el cos de Walter tant a les pintures com a les escultures i evocava obertament la passió que sentien l'un per l'altre. A l'obra, de grans dimensions, l'artista situa el seu perfil sobre un pedestal al costat del retrat de la seva amant.

Nu, fulles verdes i bust va marcar un rècord mundial el maig passat, quan va subhastar-se a Christie's de Nova York per 81,9 milions d'euros. Prèviament, l'obra havia format part de la col·lecció Mrs. Sidney F. Rody de Los Angeles. El nou propietari de l'obra segueix sent un misteri, malgrat que la cessió a la Tate suggereix la connexió britànica. Mitjans com The New York Times apuntaven l'any passat que Roman Abramóvitx, el president del Chelsea FC, podria haver participat en la subhasta.

stats