Cultura 12/09/2012

Piranesi, Méliès i l'art mesopotàmic, a la nova temporada del Caixaforum de Barcelona

El centre cultural de l'Obra social de La Caixa presenta la nova temporada d'exposicions

Ara
2 min
Disseny de Georges Méliès per a 'Viatge a la lluna / CAIXAFORUM

Barcelona1. Les arts de Piranesi. Arquitecte, gravador, antiquari, vedutista i dissenyador. La fundació La Caixa i la Fundació Cinni han sumat esforços per presentar una nova visió de l'artista. La mostra reunirà gravats, fotografies contemporànies de Gabriele Basilico, un en 3D inspirats en les "presons imaginàries" de l'artista i vuit objectes fabricats ara a partir dels que apareixen els seus gravats. Del 5 d'octubre al 20 de gener del 2013.

2. Què pensar. Què desitjar. Què fer. La comissaria catalana Rosa Martínez reflexionarà al Caixaforum de Barcelona sobre la necessitat de l'art per viure amb tres exposicions formades per obres de la col·lecció d'art contemporani de La Caixa. Es presentaran les adquisicions recents de la fundació i s'hi podran veure peces, entre altres, d'Anish Kapoor, Miquel Barceló, Juan Muñoz, Dora García, Bruce Nauman i Àngels Ribé. La primera de les exposicions estarà oberta del 9 de novembre al 20 de gener del 2013.

3. Abans del diluvi. Mesopotàmia, 3500-2100 aC. Aquesta és la primera exposició sobre art mesopotàmic que s'organitza després de la fi de la Guerra d'Iraq. La cultura sumèria va estar ubicada al sud actual del país i va arribar a tenir colònies fins al sud de Turquia. L'exposició inclourà més de 400 peces arqueològiques i reconstruccions en 3D que exploraran aquesta primera cultura del Pròxim Orient i la visió que van tenir del món. Del 30 de novembre al 24 de febrer.

4. Seduïts per l'art. Passat i present de la fotografia. Els vincles entre la pintura històrica, les primeres fotografies de mitjans del segle XX i les obres d'alguns fotògrafs actuals són el centre d'aquesta exposició. Les obres estaran agrupades per temes: retrats, natures mortes i paisatges. Del 30 de novembre al 24 de febrer de 3102.

5. Georges Méliès, La màgia del cinema. La mostra s'endinsarà en l'univers d'aques mestre dels orígens del cinema a partir dels fons de la Cinémathèque Française.S'hi podran veure pel·lícules, dibuixos, objectes. Del 5 d'abril al 30 de juny del 2013.

6. Japonisme. La fascinació per l'art japonès al tombant del segle XIX. Aquesta exposició explora, per primera vegada, les relacions artístiques entre el Japó i l'art espanyol i català des de la dècada de 1870 fins el 1936. S'hi podran veure més de 300 obres d'artistes com Fortuny, Picasso, Regoyos, Utrillo i Miró, moltes d'elles. Del 14 de juny al 15 de setembre del 2013.

7. Justícia alimentària. Sembrant esperança. La mostra recollirà les imatges del fotoperiodista Pep Bonet sobre els petits productors d'aliments de països en desenvolupaments per mostrar la problemàtica de la distribució i l'accés als aliments a escala global. De l'11 d'octubre al 6 de gener del 2013.

stats