CINEMA
Cultura 14/05/2011

L'equip de 'Pirates del Carib' passeja per la Croisette

Avui s'ha presentat davant la premsa la darrera entrega de les aventures de Jack Sparrow. Johnny Depp, Penélope Cruz i altres membre del càsting visiten el Palais des Festivals.

Josep Lambies
2 min
Pe i Depp, aquest matí a Canes

CanesEl matí de la Croisette s'ha aixecat grisós, però sembla que la pluja no s'atreveix a aixafar la guitarra als milers de persones que desfilen amunt i avall. I, encara que al final descarregui, és difícil que un ruixat pugui atemorir els espontanis vestits de mil botons que esperen a la porta del Palais des Festivals amb cartells com "Canvio un tiquet per a Michael per un de Polisse".

Tampoc no ha espantat l'equip de la quarta entrega de la saga Pirates del Carib, que s'ha vist a quarts de nou a la immensa sala del Théâtre Lumière. Tan esperat esdeveniment mereixia molt de confeti. Fa unes hores, el photocall del Palais donava la benvinguda a les dues parelles protagonistes. Johnny Depp i Penélope Cruz -el famós Jack Sparrow i la seva companya d'aventures Angelica- s'agafaven per la cintura. Astrid Berges-Frisbey -que interpreta una sirena- i Sam Claflin els seguien de prop.

“Ha estat una experiència extraordinària”, deia Rob Marshall, el director de la pel·lícula, que ha pres el relleu a Gore Verbinski. “Estimo molt aquesta gran família”. La premsa internacional s'ha dedicat a bombardejar a preguntes els dos protagonistes -prova viva que l'star system encara existeix-. Depp i Cruz han respost, seguint el protocol, passant-se floretes d'un costat a l'altre de la taula.

“Penélope és una persona meravellosa, una dona espectacular i una gran amiga”, deia Depp. “Treballar amb Johnny és sempre un honor”, responia Cruz, que ja es va trobar amb Depp al rodatge de Blow, fa més de 10 anys. I Marshall, que estima els seus intèrprets com si fossin els seus fills, afegia: “El millor de la pel·lícula són aquests grans actors, que saben com ficar-se en el paper, perdre-s'hi i mantenir-lo sempre fresc”.

Sens dubte, el repte ha reportat grans resultats. Johnny Depp ha fet -o, com a mínim, això declarava- el paper de la seva vida. I Penélope Cruz no s'ha estat de remarcar que aprendre a moure una espasa és una de les millors coses que s'emporta d'aquest rodatge.

stats