Cultura
Cultura 08/11/2011

La Plataforma NO retalleu la Cultura considera lògica la dimissió del CoNCA

Les setze entitats membres de la Plataforma han assenyalat que la Generalitat desmantella el "model de gestió independent i no partidista de la Cultura"

Efe
1 min

La Plataforma No retalleu la Cultura, que agrupa setze entitats amb uns 7.000 associats, ha qualificat les dimissions del CoNCA de resposta lògica al "procés de desmantellament" iniciat per la Generalitat.

En un comunicat, els professionals dels diferents sectors de les arts creatives han culpat al Departament de Cultura de la crisi del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA). La Plataforma ha assenyalat que la Generalitat està "desmantellant el nou model de gestió independent i no partidista de la Cultura" que ha representat el CoNCA.

La Plataforma també ha exigit la retirada dels articles del projecte de Llei d'Agilitat que afecten al CoNCA i el manteniment de "la seva principal competència executiva de convocatòria i resolució de les ajudes a les arts creatives, sense intervenció política ni dirigisme partidista i al marge de les contingències i avatars electorals".

stats