Publicitat
Publicitat

Cultura

La Plataforma No Retalleu la Cultura reclama un pressupost "raonable" pel CoNCA

Demana al Govern que retiri les iniciatives encaminades a "reduir" les actuals competències executives del CoNCA i que s'iniciï un procés de reflexió

La Plataforma No Retalleu la Cultura, que té una vintena d'associacions culturals adherides, reclama en una declaració que es doti el Consell Nacional de la Cultura i les Arts d'un pressupost "raonable". En el text, també demana al Govern que retiri les iniciatives encaminades a "reduir" les actuals competències executives del CoNCA. Dos anys després de la creació d'aquest consell, els de la plataforma retreuen a l'executiu català que el desposseeixi de la seva missió principal, aquesta que el fa competent sobre l'assignació dels fons públics al sector de la cultura i les arts.

La Plataforma comença la declaració recordant que han estat sis anys els necessaris per arribar a la creació del CoNCA, un organisme inspirat en l'Arts Council, de tradició anglesa, que va ser aprovat pel Parlament de Catalunya el 7 de Maig del 2008, com a model per millorar l'administració de les polítiques culturals públiques a Catalunya.

Després de dos anys i escaig de la posada en marxa d'aquest nou model i gairebé sense haver hagut temps per avaluar i corregir la seva trajectòria, denuncia la Plataforma, la llei d'agilitat i reestructuració administrativa vol treure-li les competències sobre l'assignació dels fons públics al sector de la cultura i les arts.

I ho veuen contradictori en un moment en què la ciutadania reclama més participació pública i en què és necessari ser "crítics amb la realitat". Al parer dels signants, "la transparència, les bones pràctiques i l'ètica" han d'estar en el centre de la presa de decisions i de les recomanacions que afectin el finançament de la cultura amb diners de tots els ciutadans.

Per això, la Plataforma defensa que Catalunya necessita avui un Consell de les Arts "independent i executiu". En aquest sentit, sol·liciten al Parlament que garanteixi l'estabilitat del CoNCA, que col·labori en la seva millora i que el doti d'un pressupost raonable per complir amb garantia els seus objectius.

Així, demanen al Govern que retiri les iniciatives presentades al Parlament encaminades a reduir les actuals competències executives del Consell Nacional de la Cultura i les Arts i iniciï un procés de reflexió amb els sectors culturals i la ciutadania per tal de millorar i enfortir el model que ja existeix actualment a Catalunya.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT