ART
Cultura 27/08/2012

Posidonia Festival aixecarà una escultura d'ampolles de plàstic amb bons propòsits

El festival, dedicat a l'art i el desenvolupament sostenible, se celebra a Sitges i ofereix un programa gratuït que inclou una vintena d'actes culturals

Efe
2 min
Posidònia Festival

BarcelonaEl festival Posidonia, dedicat a l'art i el desenvolupament sostenible, que celebra la seva cinquena edició a Sitges (Garraf) del 31 d'agost al 2 de setembre, aixecarà una gran escultura amb ampolles de plàstic buides recollides a les platges i en què els participants introduiran missatges amb bons propòsits.

Aquest certamen internacional –nascut el 2008 i que en edicions anteriors s'ha celebrat a Formentera i Sardenya– compta amb un programa gratuït que inclou una vintena d'actes culturals, lúdics i divulgatius sobre medi ambient i reciclatge artístic.

Entre els preparatius del Festival, els organitzadors estan recollint, amb la col·laboració de l'Associació Turística de Serveis de Platges de Sitges, ampolles de plàstic buides prop dels xiringuitos de les platges i estan demanant a la gent que escrigui un propòsit personal en un paper i l'introdueixi a l'ampolla.

Aquestes ampolles de plàstic llençades a les escombraries, "i no al mar" –indiquen els organitzadors– seran la matèria amb la qual un grup d'artistes amb orientació ecològica, que també exposaran les seves obres a la plaça de la Fragata de Sitges durant els tres dies del Festival, construiran una gran escultura col·lectiva el dissabte 1 de setembre.

L'obra, amb la direcció artística de Marcel Balart, quedarà exposada durant la resta del festival i després serà destruïda. Els missatges recol·lectats es publicaran a la web 'www.posidoniafestival.com'.

El festival oferirà els concerts musicals d'Amparo Sánchez, la banda Color Humano, José El Chatarra, i el grup 3'nbara, entre d'altres actuacions, al passeig Marítim.

En aquest escenari i també als jardins del Retiro de Sitges, el Festival oferirà projeccions cinematogràfiques –"Home", de Yann Arthus-Bertrand, o "The End of the Line", de Rupert Murray, entre d'altres– i conferències sobre el turisme i la pesca sostenible.

L'edifici Miramar del casc antic de Sitges serà seu del festival, amb xerrades i presentacions sobre cultura sostenible, com la presentació de la guia de restaurants 'KM 0-Slow Food Catalunya' o de les Monedes Socials i Comunitàries.

A més, durant el Festival, una EcoFira amb més de 30 expositors oferirà al passeig Marítim productes, serveis i activitats ecològiques.

stats