Art
Cultura 07/02/2011

El Prado i l'Ermitage comparteixen les seves col·leccions

Obres representatives de Velázquez, Ticià i Goya, entre d'altres, viatjaran a Sant Petesburg per l'exposició que s'inaugura el 25 de febrer

Efe
1 min

MadridEls Velázquez, Ticià, Goya, El Greco, Rubens o Zurbaran, entre d'altres, de les col·leccions del Museo del Prado viatjaran a Sant Petesburg amb motiu de l'exposició El Prado en el Hermitage, que s'inaugurarà el proper 25 de febrer. Una selecció del fons del museu rus es mostrarà a Madrid a partir del novembre sota el títol Tesoros del Hermitage.

Els dos museus han signat un conveni de col·laboració, en el marc de l'Any Dual Espanya-Rússia 2011. La ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde, ha presidit la signatura de l'acord, que permetrà un intercanvi de col·leccions sense precedents entre les dues institucions.

El Prado en el Hermitage recollirà seixanta-sis pintures datades entre 1450 i 1820, de gran qualitat estètica i representativitat i importància històrica. Els retrats de Carles V, de Ticià, Felip IV, de Velázquez o Ferran VII, de Goya remarquen la importància dels monarques espanyols en la creació del museu del Prado. La pintura mitològica, amb obres claus com 'Perseu alliberant Andròmeda', de Rubens; els bodegons de Sánchez Cotán; i les obres religioses, els paisatges i la pintura de gènere també seran protagonistes.

El director del Prado, Miguel Zugaza, ha assenyalat que la col·laboració permetrà establir lligams entre dos museus històrics "que s'enfronten als reptes del segle XXI" amb la modernització dels seus espais.

stats