Publicitat
Publicitat

Un assaig sobre el món de la moda de Patrícia Soley-Beltran guanya el Premi Anagrama d'assaig

108 originals s'han presentat a la 43 edició del premi, dotat amb 8.000 euros, que s'ha endut '¡Divinas! Modelos, poder y mentiras'

Patrícia Soley-Beltran s'ha emportat el Premi Anagrama d'Assaig amb '¡Divinas! Modelos, poder y mentiras', una radiografia de la figura de les models amb què l'autora intenta mostrar els mecanismes de la construcció social de la identitat i els estereotips que determinen les relacions de poder.

Sota el pseudònim 'Rita Fellini', Soley-Beltran presenta en la seva obra una visió del món de la moda com un joc de miralls que reflecteix els testimonis de models internacionals en una indústria hermètica, evidenciant el contrast entre el 'backstage' real de la moda i les imatges que ofereix.

L'assaig, lluny del puritanisme, investiga com es fabrica el desig amb la finalitat d'oferir claus que informin del nostre consentiment i la nostra participació en el xou. Soley-Beltran proposa aprofundir en l'inconscient òptic per evitar que la màgia que envolta el món 'fashion' transformi la percepció de l'espectador.

Patrícia Soley-Beltran, doctora en sociologia del cos per la Universitat d'Edimburg i llicenciada en història cultural per la Universitat d'Aberdeen, també és autora de 'Transexualidad y la matriz heterosexual: un estudio crítico de Judith Butler' (2009), i ha publicat treballs en diverses revistes científiques i divulgatives.

Més continguts de

PUBLICITAT

SANT JORDI

Amb el suport de

Amb el suport de

Aquest és un contingut editorialment independent, escrit i editat per periodistes de l'ARA i finançat per un tercer

Seguir llegint →

Recomanador de Sant Jordi interactiu

El recomanador de llibres per Sant Jordi

Entra aquí i descobreix quin llibre t'interessa: respon a quatre preguntes bàsiques i et proposarem els títols que encaixen amb la teva elecció. Tens prop de 200 títols per jugar

PUBLICITAT