Cultura 15/03/2011

Els Premis Enderrock recauen en Mishima, Els Pets i Sanjosex

Estúpida Erikah, Kaulakau i Standstill també han estat presents a la nit dels principals guardons de la música catalana

2 min
El grup La I

BarcelonaMishima, Els Pets, Sanjosex, Kaulakau, Estúpida Erikah i Standstill han estat guardonats amb els Premis de la Música Catalana Enderrock 2011, que es van lliurar aquest dilluns durant una cerimònia plena d'actuacions musicals d'alguns dels guanyadors i altres grups. Els premis que atorga la crítica musical han reconegut Els Pets com a millors artistes.

Mishima han rebut el reconeixement al millor disc de pop-rock per 'Ordre i aventura' mentre Sanjosex s'ha endut el guardó al millor disc de cançó d'autor per 'Al marge d'un camí'. 'In fabula', de Kaulakau, ha estat premiat com a millor disc de folk i el grup Estúpida Erikah ha estat reconegut per la crítica com a millor artista revelació, mentre que Standstill ha rebut el premi al millor disc català en altres llengües per 'Adelante Bonaparte'.

A més, el Palau de la Música ha estat distingit amb el premi a la millor sala de concerts, i 'Cançons a la vora del pop' com a millor DVD. Els Premis Enderrock es concedeixen des de fa 17 anys, encara que aquesta és la desena edició de la gala, escollits tant per la crítica musical com pels lectors de la publicació: aquest any s'ha comptabilitzat la xifra rècord de més de 15.000 votacions repartides entre les diverses categories de pop-rock, cançó, folk i jazz.

La nit de gala de la música catalana també ha permès veure Els Amics de les Arts, La Troba Kung-fú, Cesk Freixas, Miquel Abras, La Carrau, Pep Gimeno 'Botifarra', Miguel Fernández, Biel Ballester, Dave Holland & Pepe Habichuela, La Iaia, Love of Lesbian i Beth. En aquesta desena edició dels Premis Enderrock també s'ha reconegut l'aportació artística de Sopa de Cabra, a més de les trajectòries musicals de La Locomotora Negra (40 anys), La Vella Dixieland (30 anys), Ara Va de Bo (40 anys) i Núria Feliu (50 anys).

Igualment s'ha commemorat el 80è aniversari de Xavier Benguerel i els 60 anys d'Oriol Tramvia, a més de recordar el 25è aniversari de la mort d'Esteve Fortuny, el cantant de la Companyia Elèctrica Dharma. En l'àmbit de la indústria musical catalana s'han reconegut els 50 anys de la creació del segell Edigsa, els 35 anys de l'Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya (ARC), el 10è aniversari de la promotora Vesc i els 75 anys de la creació del Jazz Club de Granollers.

Durant la vetllada, organitzada per Enderrock, la revista musical catalana més llegida a Catalunya, han actuat, entre d'altres, alguns dels artistes guardonats com Els Pets, Mishima, Sanjosex, La Iaia o Kaulakau.

stats