Cultura

Els Premis Internacionals Terenci Moix no es donaran aquest any

Els hereus de l'escriptor barceloní creuen que els guardons "deixen de tenir sentit" després de la mort d'Ana M. Moix

Els Premis Internacionals Terenci Moix de Literatura, Cinematografia, Músiques i Arts Escèniques, creats l'any 2005 per recordar l'escriptor barceloní, no es donaran aquest any. Així ho ha comunicat aquest divendres el fins ara secretari del jurat, Juan Ramón Iborra.

Iborra ha indicat que, després de la mort de la germana de Terenci, Ana M. Moix, el mes de febrer passat, els hereus creuen que els premis "deixen de tenir sentit". A més, es vol respectar la seva decisió que no se l'homenatgi, cosa que ben segur ocorreria si es celebrés la desena edició dels guardons, ha assenyalat.

L'exsecretari, que va presentar la dimissió fa uns dies, comenta que la seva decisió deixa "les mans lliures a la família perquè prengui la decisió d'allò que pugui passar a partir del 2015". Tot i això, segons el seu parer, seria "una llàstima" que es deixessin d'atorgar aquests premis.

Al llarg d'aquests anys hi ha hagut un jurat format per una trentena de persones del món de la cultura i de les arts, juntament amb amics de Terenci Moix. En aquest període han estat premiades personalitats com ara José Luis Sampedro, Luis García Berlanga, Ana María Matute, Julie Christie, Sílvia Pérez Cruz, Maruja Torres, Sami Naïr i, a títol pòstum, Anna Politkóvskaia, entre altres.

Més continguts de