Publicitat
Publicitat

CINEMA

Els nominats als Goya es reuneixen per fer la foto de família

A la glamurosa gala, la directora Josefina Molina va rebre el Goya d'Honor a la seva carrera, la primera dona que ho aconsegueix

Distesos i sense rivalitats, els nominats a la XXVI edició dels premis Goya van celebrar dissabte a la nit la seva festa, amb una foto de família amb bona part dels nominats però sense Pedro Almodóvar, Antonio Banderas i Salma Hayek.

Sense discursos preparats, amb vestits de còctel en comptes de vestits de gala, la vetllada, celebrada a la Reial Casa de Correus de Madrid, va ser un escalfa,ment del que succeirà el 19 de febrer. Els grans nominats per pel·lícules com La piel que habito, No habrá paz para los malvados, La voz dormida i Blackthorn, van acudir a la celebració, tot i, per exemple, les angines de Mateo Gil.

El novell al cinema però veterà en popularitat, José Mota, va confirmar que Hayek anirà a la gala. Luis Tosar va dir que, fins i tot el dia dels premis, estarà relaxat: "Aquest any vaig més tranquil als Goya, hi ha un favorit bastant clar", referint-se a José Coronado. Tosar riu quan se li compara amb Meryl Streep per la seva assiduïtat als guardons . Coronado afirma: "Hi ha quatre treballs fantàstics, els actors són impressionants i estar nominat amb Luis Tosar és un somni. Si arriba alguna cosa més, perfecte" ha explicat orgullós d'aquest personatge que "parla poc, tot ho diu amb els silencis i les mirades".

La cinta d'Enrique Urbizu és, amb catorze nominacions i la crítica a favor, la que promet plantar cara a La piel que habito d'Almodóvar, la més nominada, amb setze opcions a premi. La seva protagonista femenina, Elena Anaya, amb un model de Miu Miu, és una experta en tot tipus d'esdeveniments d'aquesta temporada de premis. Després d'haver passat per Canes, Toronto i Nova York l'actriu segueix veient "moltes capes" al seu film. "Aquests dies són molt bonics, perquè et trobes amb gent i perquè una nominació és un regal" i s'arruga de modèstia quan la qualifiquen de favorita. "Hi ha un 25 per cent de possibilitats, som quatre candidates i qui se l'emporti serà qui s'ho mereixi", diu.

Josefina Molina va rebre el Goya d'Honor, el primer per una directora. Emocionada, amb el bust del pintor aragonès entre els seus braços, la directora d' Esquilache ha dit: "Aquí estic, abraçada a les imperfeccions de les meves obres, emocionada per la generositat de l'acadèmia i agraïda per aquest Goya d'Honor. Aconseguir això costa molt anys, ja em veie". 

Els llibres que ens fan grans

Etiquetes

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT