Quins candidats catalans opten avui als Premis Max?

Els espectacles 'Barcelona', 'Forests' i Memòries d'una puça' opten a premi. Entre els candidats a millor actiu hi ha Julieta Serrano i Emma Vilarasau i a millor actor, Francesc Orella

Aquest vespre, a les 21 i retransmès per La 2, es donaran a conèixer els premis d'arts escèniques Max. La poma amb antifaç de Brossa podria ser per aquests candidats catalans:

  • Millor espectacle: dos dels tres espectacles finalistes als Premis Max d'enguany tenen segell català: ' Barcelona', de Pere Riera, produïda pel TNC, i ' Forests', de Calixto Bieito i Marc Rosich, una producció del Barcelona Internacional Teatre, amb la col·laboració de la Royal Shakespeare Company i el festival Temporada Alta. L'altre muntatge nominat a millor espectacle de l'any és ' Un trozo invisible de este mundo'. Aquesta obra de Juan Diego Botto és la que té més nominacions.
  • ' Barcelona' està nominat a 5 premis: millor espectacle, millor autoria teatral (Pere Riera), millor composició (Òscar Roig), millor actriu (Emma Vilarasau) i millor figurinista (Georgina Viñolo).
  • ' Forests' opta a 4 premis: a més de millor espectacle, també està nominat a la millor adaptació o versió teatral (Marc Rosich), millor composició musical (Maika Makovsky), i a la millor escenografia (Rebeca Ringst).
  • Millor autoria: dos de tres autors són catalans. A més de Pere Riera, també està nominat Esteve Soler per la 'Trilogia contra el progrés, contra l'amor i contra la democràcia'. Competeixen amb Juan José Millás ('La lengua madre')
  • Millor espectacle de dansa, Millor intèrpret de dansa i Millor coreografia: quatre nominacions per 'Memòries d'una puça': tres só per Sol Picó i una pel ballarí de l'obra, Valentí Rocamora.
  • Millor espectacle musical: 'La flauta màgica - Variacions dei Furbi' 
  • Millor adaptació o versió: hi ha ple de catalans. A més de 'Forests' (Marc Rosich) també hi ha 'L'estranger' de Carles Alfaro i Rodolf Sirera i 'Julio César' de Paco Azorín. El valencià Carles Alfaro, també nominat a Millor direcció d'escena per 'El lindo don Diego' mentre que Paco Azorín també té nominació per l'escenografia d'aquest espectacle.
  • Millor actriu i actor: de dones, Emma Vilarasau ('Barcelona') i Julieta Serrano ('El malentendido'). D'homes, Francesc Orella ('Un aire de família').
  • Millor figurinista. A més de Viñolo ('Barcelona'), també Maria Araujo ('El lindo don Diego'). I Kiko Planas opta a millor disseny d'il·luminació per 'La bête'.
  • Millor empresa o producció privada d'arts escèniques: dues de les tres nominades són catalanes. Bitò Produccions, per 'Fum', de Josep Maria Miró, 'El crèdit', de Jordi Galceran i 'Jo, mai', d'Ivan Morales; i el Teatre Romea, per 'Un aire de família', 'Oleanna', 'Roberto Zucco', 'Bona gent', 'Venus in fur', 'Fuegos' i 'Conversaciones con mamá'.

Els Max estrenen aquest any una nova normativa.Han canviat el sistema d'elecció (han instaurat els jurats en comptes de cens obert), han modificat categories (les han reduït de 23 a 19, on destaquen les noves d'espectacles revelacions i la desaparició de premis per textos en llengües cooficials) i han canviat condicions d'estrena i terminis de presentació. L'objectiu: fer els premis "més integradors", més representatius i que hi hagi "major igualtat".Més continguts de