Cultura 26/05/2011

El Primavera Sound arrenca des del Poble Espanyol amb els clàssics Echo& the Bunnymen

Cortina, Pau
2 min

BadalonaL'onzena edició del festival Primavera Sound ha començat a caminar aquest dimecres des del Poble Espanyol, on torna de manera parcial després d'anys allunyat del recinte que va veure néixer el certamen. Uns clàssics del pop psicodèlic dels anys vuitanta com Echo& the Bunnymen, Caribou i Comet Again, han estat els artistes convidats per una primera nit amb aires de 'revival'. A partir de dijous el festival es trasllada al Fòrum, i és que aquesta alçada el Primavera Sound convoca un volum d'assistents que ha fet del Fòrum una ubicació irrenunciable. És més, enguany el recinte creix i s'hi afegeix un nou escenari -el vuitè- que ha de permetre encabir 40.000 persones cada un dels tres dies de concerts.

Un Poble Espanyol ple a més no poder ha marcat l'inici del festival Primavera Sound aquest dimecres, com a prèvia al gruix de concerts que es veuran al Fòrum entre dijous i dissabte.

Més enllà del component nostàlgic del concert d'aquesta nit, el fet que l'organització hagi volgut tornar a aquest espai, avui i diumenge, suposa que finalment el festival oferirà cinc llargues nits de concerts. Si a aquestes nits principals de certamen s'hi sumen els molts concerts que des de la setmana passada s'han estat realitzant a la ciutat amb Primavera als bars, i altres activitats paral·leles com Primavera al Carrer, Primavera baixa al Metro o Primavera al Parc, l'oferta musical global és gairebé inabastable.

Val a dir, a més, que també aquesta nit els britànics Interpol oferien un concert "privat" per a 1.200 persones a la Sala Apolo al marge de la celebració al Poble Espanyol. Interpol actuarà també dijous al recinte del Fòrum.

I tot plegat sense oblidar l'anomenat PrimaveraPro, l'espai dedicat a la trobada internacional de professionals de la música, que arrenca demà dins i fora del recinte del Fòrum. La Generalitat ha invertit per primera vegada en el certamen, amb fons destinats precisament a la trobada professional. Ho ha fet per valor de 480.000 euros, en virtut d'un conveni que s'estén els tres propers anys de festival.

Un clàssic per començar

Echo & the Bunnymen (Liverpool, 1978). Aquesta ha estat la banda que ha obert el teló del Primavera Sound "oficialment". El pop-punk psicodèlic del grup britànic ha sobreviscut al pas del temps i avui es considera un clàssic de l'escena independent dels anys vuitanta. L'altre reclam de la nit era Caribou -que ja va passar per la darrera edició del festival Sónar.

El recinte del Poble Espanyol ha registrat un ple absolut, amb 5.000 espectadors. Molts d'aquests són estrangers, i és que es calcula que un de cada tres assistents al festival vénen de fora de Catalunya.

Tot i tractar-se d'un aperitiu del Primavera Sound, s'han registrat llargues cues per accedir al recinte des de les set de la tarda i encara fins a la mitja nit, quan Echo & the Bunnymen ja havia actuat. Una mostra més, doncs, que aquest certamen no només passa per ser un dels festivals de música independent més influents del món, sinó que ni tan sols la crisi ha fet minvar el seu poder de convocatòria.

A partir d'aquest dijous es congregaran al Fòrum desenes de milers de persones. I si l'any passat l'assistència total va superar les 100.000 -segons l'organització-, enguany la xifra podria créixer tenint en compte que el recinte té capacitat per a 5.000 persones més que aleshores.

stats