Música

El Primavera Sound tancarà la divuitena edició amb 215.000 visitants

Les tres jornades de pagament al Fòrum han aplegat una mitjana de 60.000 persones per dia

"No tenim intenció de créixer més. Aquest és el festival que volíem", ha explicat aquest dissabte Alfonso Lanza, director de comunicació del Primavera Sound, que tancarà la divuitena edició diumenge amb els concerts al Raval. Les xifres que segons Lanza marquen els límits del festival són les d'aquest any, en què s'han batut els records d'assistència del 2017 perquè s'han posat més entrades a la venda i perquè s'ha guanyat espai (fins a 20 metres) en l'esplanada dels escenaris principals i en menor mesura amb la incorporació d'un tercer escenari al Primavera Beats, a la platja de Sant Adrià de Besòs.

El total d'assistents a les tres jornades de pagament al Fòrum ha sigut de 180.000 visitants, uns 60.000 per jornada; és a dir, 15.000 més que al 2017, i una mitjana de 5.000 més per dia. A més, els concerts gratuïts de dimecres van tenir 25.000 visitants, sempre segons les dades facilitades per la direcció del Primavera Sound. Un cop afegit el públic dels concerts del Primavera a la Ciutat, la xifra total s'enfilarà fins als 215.000. 

Pel que fa a la procedència dels espectadors, es confirma la tendència dels últims anys, i el públic estranger ja frega el 60% del total, cinc punts més que l'any passat. Aquesta dada també confirma el que ja advertia a l'ARA un dels codirectors del Primavera Sound, Gabi Ruiz: el festival ofereix un preu competitiu per al públic del centre i del nord d'Europa, però no per al de Catalunya i Espanya.

Un any més Lanza ha reclamat que l'Ajuntament trobi una solució per al paviment de l'esplanada. "Cada any insistim en el mateix. Continua sense asfaltar. És inconcebible que encara no s'hi hagi trobat una solució. És un problema greu. No és digne d'aquest festival continuar així", ha dit Lanza, que espera que tot plegat estigui solucionat per a l'edició de l'any que ve, que se celebrarà del 30 de maig a l'1 de juny. Igualment, s'ha garantit l'ús de l'Auditori del Fòrum els pròxims tres anys.

Més continguts de