MÚSICA
Cultura 11/11/2011

Björk, confirmada per al Primavera Sound 2012

El festival barceloní ha anunciat els primers noms per a la 12a edició, entre els quals hi ha també les reunions de Codeine i Guided by Voices, a més de Yo La Tengo, Neon Indian, Jeff Mangum i Other Lives

Ara
1 min
Björk

BarcelonaLa cantant islandesa Björk presentarà el seu nou treball, Biophilia, a la propera edició del festival San Miguel Primavera Sound, que se celebrarà a Barcelona del 30 de maig al 3 de juny.

Biophilia és un treball multidisciplinari que inclou un disc, aplicacions interactives i un web. El projecte s'inspira en les relacions entre les estructures musicals i els fenòmens naturals, cosa que reflecteix el videoclip del primer senzill, Crystalline, dirigit per Michel Gondry. La música de Biophilia s'ha enregistrat amb instruments fets a mida –variants de l'arpa, el gamelan i la celesta–, però l'element que més hi predomina és la veu de Björk, que ha comptat també amb la col·laboració d'un cor islandès femení de 24 membres. La gira de presentació de l'àlbum, que va arrencar a Manchester el 30 de juny, portarà Björk durant 3 anys a 8 ciutats diferents. L'artista islandesa s'estarà 6 setmanes a cada ciutat, i hi oferirà diversos concerts i tallers educatius.

Entre els altres plats forts dels primers noms confirmats hi ha les reunions de Codeine i Guided by Voices. Codeine, el grup de slow core que va liderar Chris Brokaw als 90, havien de retrobar-se per actuar, per petició de Mogwai, en una edició del festival All Tomorrow's Parties al maig a Londres, i actuaran també a Barcelona. Pel que fa a Guided by Voices, el grup presentarà al Primavera l'àlbum Let's Go Eat the Factory, previst pel gener, i el primer que edita des de Half Smiles of the Decomposed (2004), l'últim que va publicar abans de separar-se.

Completen la primera tanda d'anuncis Yo La Tengo, Jeff Mangum, Neon Indian i Other Lives.

stats