MÚSICA
Cultura 27/05/2011

El pop còsmic de Sufjan Stevens es guanya l'Auditori del Primavera Sound

L'actuació de Sufjan Stevens, una de les més esperades d'aquest Primavera Sound, ha estat a l'alçada de les expectatives. Un parell d'hores després, Grinderman i Suicide han liquidat el pop d'orfebreria d'Stevens amb sessions de rock pletòric i terrorisme sonor, respectivament.

Jordi Nopca
1 min
Primavera sound jornada dijous / SCOTT CHASSEROT

BARCELONA"Normalment faig música folk, però avui us proposo una aventura diferent: un viatge còsmic", va dir Sufjan Stevens després d'aparèixer a l'escenari del Fòrum amb unes ales d'àngel i un vestit fosforescent i deixar bocabadat el públic que havia pogut entrar a l'Auditori del Fòrum.

Acompanyat d'una onzena de músics d'altíssim nivell, de pirotècnia audiovisual de primera i d'un grapat de disfresses espaterrants, Stevens ha repassat el seu últim disc en un estat de forma senzillament pletòric. “Els efectes de so han estat la base de la majoria de temes. Abans intentava explicar històries: ara m'he centrat en el que em suggeria el ritme i els beats”, ha dit el cantant i multiinstrumentista nord-americà, que ha aconseguit entusiasmar el públic des del primer tema. I això que ha estat exigent i s'ha estalviat qualsevol mena de concessió: temes enrevessats, canvis constants, viatges còsmics i referències extravagants han omplert un concert que ha durat gairebé dues hores i en el qual Stevens ha interpretat gairebé íntegrament el seu últim disc, The Age of Adz (2010).

Nick Cave i els seus Grinderman no han decebut els milers d'entusiastes que han seguit la sessió de rock viril i contundent en què l'australià ha repassat els dos discos del seu projecte més estripat. El públic, que s'ha cregut la recomanació de Cave -"no us perdeu els Suicide: són acollonants"- han baixat fins a l'escenari Ray Ban, on Alan Vega i Martin Rev han repassat el seu primer elapé sense haver perdut cap engruna d'iconoclàstia ni bilis. Només una mica de mobilitat.

stats