MÚSICA

Anuncia una setantena d'artistes

El Primavera Sound tanca pràcticament el seu cartell

PJ Harvey, Sufjan Stevens, Interpol i PIL, entre els nous confirmats per l'onzena edició de Sant Miquel Primavera Sound

El festival San Miguel Primavera Sound ha anunciat una setantena de noves confirmacions per a la seva edició d'aquest any, que se celebrarà entre el 25 i el 29 de maig al Poble Espanyol i el Parc del Fòrum de Barcelona. Amb aquests artistes el Primavera Sound pràcticament tanca el seu cartell.

Destaquen amb força la incorporació de PJ Harvey presentant el seu nou àlbum Let England shake, el nou espectacle de Sufjan Stevens, l'obscuritat de la banda de Nova York Interpol, el post punk del grup de John Lydon (Sex Pistols),  P.I.L. (Public Image Limited), el mag del hip-hop instrumental DJ Shadow, l'americana de l'ubic M. Ward, Big Boi, meitat d'Outkast, i el xou glam-pop d'Of Montreal, que presentaran el seu últim treball False priest.

La música estatal tindrà dos clars punts d'atenció: la reunió de les asturianes Nosoträsh tocant el seu disc Popemas, i un xou especial del canario-barceloní El Guincho, el qual actuarà acompanyat per artistes convidats expressament per l'ocasió.

Com en anteriors edicions, Sant Miguel Primavera Sound guarda un ampli espai per a artistes que poden ser qualificats de clàssics en els seus respectius estils. És el cas dels terroristes auditius Einstürzende Neubauten, els britànics de culte The Monochrome Set, l'experimentació guitarrística del mític Glenn Branca i la seva Ensemble, els americans Pere Ubu reinterpretant The Modern Dance, el seu disc més llorejat, o el novaiorquès Arto Lindsay , pedra angular de la no wave.

Aquestes confirmacions s'afegeixen al previ anunci de la primera data de reunió dels britànics Pulp o les visites de grans noms com Grinderman, Animal Collective, Belle & Sebastian, Mogwai, John Cale, The National o The Flaming Lips.

San Miguel Primavera Sound distribuirà la programació principal de la seva onzena edició entre 8 escenaris, tots ells situats a l'interior del recinte Parc del Fòrum. La principal novetat respecte d'això és l'aparició d'un segon escenari de grans dimensions per a allotjar artistes amb alt poder de convocatòria i que estarà emplaçat en una superfície mai anteriorment utilitzat pel festival.

Una altra novetat significativa és l'increment de la superfície destinada a la celebració de l'esdeveniment principal al Parc del Fòrum. L'ampliació del perímetre, la finalitat és augmentar la comoditat del públic, vindrà acompanyada d'una redistribució dels espais per facilitar la mobilitat per l'interior del festival i evitar possibles aglomeracions. Amb idèntic objectiu, s'efectuaran avanços en els serveis a disposició dels assistents, com la inclusió d'una segona àrea de restauració, el reforç de la quantitat de lavabos disponibles o modificacions en l'ambientació i decoració del recinte.

Més continguts de