Llengua
Cultura 08/08/2011

La Pujada al Port de Salau reivindica l'aranès com a llengua preferent d'Aran

300 persones van participar en la trobada anual per la llengua i l'amistat catalanooccitana, en què es van sentir veus crítiques amb el recurs d'inconstitucionalitat presentat contra la llei de l'occità

Acn
1 min

Alt ÀneuLa 24 edició de la Pujada al Port de Salau va servir ahir per reivindicar l'aranès com a llengua preferent a l'Aran i solidaritzar-ser amb l'occità, per les pressions que està rebent des del govern de l'Estat espanyol. Unes 300 persones es van trobar a 2.010 metres d'alçada, un habitual lloc de pas i d'intercanvi de mercaderies, malgrat la intensa boira.

Els organitzadors de la trobada anual van destacar la importància i la necessitat de desplegar la llei de l'occità i també es van sentir veus crítiques amb el govern de l'Estat pel recurs d'inconstitucionalitat presentat contra la llei. En aquest sentit, el cap de política linigüística del Conselh Generau d'Aran, Jusèp Loís Sans, va defensar el dret dels pobles a viure i parlar la seva llengua. Per Jordi Bosque, vicepresident del Cercle d'Agermanament Occitano-Català, l'objectiu amb què va néixer la Pujada al Port de Salau per la llengua i l'amistat catalanooccitana segueix sent vigent.

La música, el ball i els cants patriòtics també van ser protagonistes de la jornada, que va acabar amb un intercanvi de formatge i vi entre els pobles veïns.

stats