Cinema

Putin cancel·la un festival de cinema "radical" a Moscou

El Moscou Premiere serà substituït per un nou cicle de cinema "més positiu" i organitzat pel partit liderat per Vladímir Putin

Segons ' The Guardian', l'Ajuntament de Moscou ha deixat sense finançament el festival de cinema Moscou Premiere, que projecta pel·lícules sobre temes controvertits, des del neonazisme fins a l'homosexualitat. El comitè de cultura del govern de Moscou ha explicat, en una carta adreçada a l'organització del festival, que l'esdeveniment es cancel·la "per dificultats econòmiques". El Moscou Premiere tenia previst començar aquesta tretzena edició el 2 de setembre. 

Tot i així, en la carta s'explica també que, en substitució del Moscou Premiere, el conseller Ievgueni Gerasimov, membre del partit liderat per Putin, Rússia Unida, crearà un nou festival més "positiu i orientat als joves". El nou festival, Youth Festival of Life Affirming Film, arribarà el 4 de setembre i s'allargarà fins al 7 de setembre. 

En resposta a la cancel·lació i al nou festival

Davant aquest fet, el crític de cinema Viatxeslav Ximirov ha explicat que ha rebutjat treballar amb el nou festival i que dubta que moltes de les projeccions preparades per a la tretzena edició puguin ser recuperades pel nou festival. "El nostre festival ha funcionat durant 12 anys i té un programa diferent", diu Ximirov al diari rus 'Noviye Izvestia'. El festival és gratuït perquè, segons el crític de cinema, es tracta d'un festival "social" adreçat a tots els qui no es poden permetre anar al cinema.